Ženy dosahují orgasmu častěji se stálým partnerem

02.11.2021 | Sex a vztahy

Pro ženu je jednodušší dosáhnout orgasmu se stálým partnerem než s náhodnou známostí, s níž provozuje sex jedinkrát. To stojí za vyzkoušení, že?

Sexuologové z Florida University zkoumali pohlavní život u tisíce žen ve věku od osmnácti do jednasedmdesáti let. Ptali se na to, jestli jsou single nebo ve vztahu, jak často dosahují orgasmu při souloži a jak jsou spokojené se svým pohlavním životem. Pravidelným orgasmům si můžete jít snadno naproti a jak?

Dlouhodobé vztahy

Ženy žijící a souložící ve vztahu s jediným dlouhodobým partnerem měly o patnáct procent více orgasmů než ty ženy, které byly single a provozovaly sex s náhodnými partnery. Zadané ženy také hodnotily svůj sexuální život o deset procent pozitivněji než ženy nezadané. Z analýzy také vyplynulo, že čím oddanější byl partner, tím častěji žena dosáhla orgasmu a tím kvalitněji hodnotila svůj sexuální život.

„V průměru ženy zažívají lepší sexuální život v oddaném vztahu než při náhodném sexu,“ tvrdí doktorka Val Wongsomboonová z Florida University.

Buďte sebevědomé

Kanadští vědci loni přišli ještě s trochu jiným pohledem na ženský orgasmus. Zjistili totiž, že ho dosahují častěji ty ženy, které jsou sebevědomé a se sebou spokojené, a navíc umějí říct, co chtějí. Muži pak musejí umět naslouchat a pokyny poslouchat.

Tvrdí to kanadští psychologové Gonzalo Quintana a Conall Mac Cionnaith, kteří se specializují na lidské sexuální chování. Podle nich stále připadají na každý jeden ženský orgasmus tři mužské, ale je to především tím, že ženský orgasmus je více podmíněný psychologií ženy.

Čím je žena sebevědomější a spokojenější se svým tělem a svou sexualitou, tím spíš dosáhne vyvrcholení. A také platí, že orgasmu dosáhnou tím spíše ty ženy, které dokážou komunikovat s pohlavním partnerem a říct mu přesně, co chtějí a co potřebují.

Řekněte si, jak to máte ráda

„Všichni máme různé potřeby, když jde o to, co máme v posteli rádi. Ale jednu vlastnost sdílíme všichni, víme přesně, kdy máme orgasmus a kdy nikoli. Nemáme orgasmus vždy, když máme sex, a může to být v pořádku, protože sex můžeme mít z mnoha různých důvodů,“ vysvětlují Quintana a Cionnaith, kteří zkoumali ženský orgasmus pod vedením profesora Jamese Pfause z Concordia University.

Na orgasmus jsou "vždy" dva

Žena potřebuje k dosažení orgasmu dobrého milence, jemuž může věřit, před nímž se nestydí a jemuž může říct o cokoli. Dosahuje vyvrcholení mnohem častěji v dlouhodobém vztahu než při náhodném sexu. A to jednoduše proto, že s dlouhodobým partnerem si může sdělit, co potřebuje, a sehrát se v tom.

„Chápání toho, co partner chce, jak to chce, kdy to chce, kde to chce a jak dlouho, vyžaduje otevřenost, důvěru a především komunikaci. Ale to chybí jak v krátkodobé známosti, tak velmi často v té dlouhodobé,“ tvrdí autoři v článku pro The Conversation.

Zdroj: https://www.researchgate.net/publication/336266846_Women's_Orgasm_and_Sexual_Satisfaction_in_Committed_Sex_and_Casual_Sex_Relationship_Between_Sociosexuality_and_Sexual_Outcomes_in_Different_Sexual_Contexts







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat