Vysoké podpatky na prvním rande o vás mnoho prozradí

04.10.2021 | Vztahy

Ženy své vzrušení a zájem o muže projevují třeba špulením a líčením rtů. Vychází to z evoluce. Jenže moderní žena vyjadřuje svůj zájem o partnera také volbou obuvi. Když si na rande dobrovolně bere podpatky, dává tím jasně najevo, že partnera považuje za velmi přitažlivého.

Tvrdí to vědci z Komenského univerzity v Bratislavě. Ti provedli experiment, v němž si tři stovky žen měly zvolit boty na rande se dvěma muži. Z toho jeden byl velmi atraktivní, zatímco druhý považován za velmi neatraktivního. Šest z deseti žen si z nabízených bot vybralo podpatky, když mělo jít na rande s atraktivním mužem. Jen dvě z deseti žen tyto boty obuly na rande s mužem, který byl považován za sexuálně nepřitažlivého.

Pánové, dívejte se na boty!

„Z evolučního pohledu vysoké podpatky slouží jako jemný a strategický indikátor ženina sexuálního zájmu. Na druhou stranu ženy se můžou vyhnout vysokým podpatkům v situaci, kdy se chtějí vyhnout zájmu muže,“ tvrdí autoři v článku pro odborný časopis Personality and Individual Differences.

Vedoucí výzkumu doktor Pavol Prokop pak deníku The Mail uvedl: „Ženy používají různé taktiky chování s cílem zaujmout pozornost přitažlivého muže. Vysoké podpatky zvyšují fyzickou atraktivitu ženy u opačného pohlaví, takže jejich použití se zdá být silným sexuálním signálem. Zlepšují také zakřivení páteře a mění ženskou chůzi, zkracují kroky a zvyšují rotaci kyčlí.“

Zdroj: fns.uniba.sk, https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0191886919304908






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat