Spokojený sexuální život souvisí se zdravým stravováním partnerů

29.01.2020 | Sex a vztahy

Dvojice, které společně snídají a večeří a jejichž strava je zdravá a vyvážená, mají nejuspokojivější vztah i sexuální život. Vyplývá to z nového průzkumu. A výsledky nejsou ani tak překvapující. Partneři, kteří sdílejí konzumaci jídla, a navíc se shodnou na jeho skladbě, dokazují, že jejich vztah funguje na sdílených hodnotách a dobré komunikaci. Nicméně partneři, kteří se sice spolu stravují, ale nezdravě, nejsou sexuálně zdaleka tak uspokojení.

Průzkum sice neodhaluje příčinu a následek, tedy jestli fungující vztah ovlivňuje to, že partneři společně sdílejí konzumaci hlavních jídel během dne, nebo zda sdílení snídaně a večeře vede ke spokojenějšímu a fungujícímu vztahu. Jasně z něj ale vyplývá, že skladba stravy má na kvalitu vztahu a sexuální život přímý vliv.

Láska prochází žaludkem

Vztahy, ve kterých oba partneři konzumují zdravou stravu, jsou totiž nejspokojenější a mají nejuspokojivější sexuální život. Nejméně uspokojivý sex mají páry, v nichž se oba partneři stravují nezdravě podle typického západního jídelníčku. Z průzkumu společnosti Treadmill Reviews vyplývá, že ve srovnání s dvojicemi, v nichž se oba partneři stravují zdravě, je v těch s nezdravým jídelníčkem spokojeno se sexuálním životem o čtyřiadvacet procent párů méně.

Obecná spokojenost se vztahem je nejvyšší u párů, které sdílejí konzumaci hlavních pokrmů dne a které se navíc stravují zdravě. Nejméně spokojení se svým vztahem – a o čtrnáct procent méně než ty nejspokojenější – jsou páry, v nichž jeden se stravuje zdravě a druhý nezdravě. Šest z deseti žen a čtyři z deseti mužů v takových partnerstvích svůj protějšek nabádají, aby jedl zdravěji. A patnáct procent z nich přiznává, že je to zásadně štve.

Chcete posílit partnerovo libido? Víme co mu naservírovat na talíř.

Jablka a broskve jako efektivní vzpruha

Závěry americké studie, které byly publikovány v magazínu American Journal of Clinical Nutrition sdělují, že jablka, broskve a pálivé papričky zvyšují pánům chuť na milování, přičemž pozitivně ovlivňují i jejich výkon. V čem vězí to tajemství? Za zajímavou schopností zmíněných přírodních darů prý stojí vysoký podíl flavonoidů, což jsou antioxidační sloučeniny. Tyto látky bývají spojovány se sníženým rizikem erektilních dysfunkcí, proto se lékaři domnívají, že jejich pravidelná konzumace svede doslova divy.

Vajíčka. A to jako vážně

O tom, zda je konzumace vajíček bez rizika, se odborníci dohadovali poměrně dlouho. Nakonec jejich letitý spor dospěl ke zdárnému konci s tím, že vejce prospívají mozku i očím, a dokonce platí za prevenci rakoviny. Jenže pozor, žádaná jsou i z jiného důvodu. Pomáhají vyrovnávat hladiny hormonů, tlumí stres a stimulují unavené libido. Když se tohle všechno spojí dohromady, úspěch je prostě zaručen.

Slunečnicová semínka? Trefa do černého

O semínkách slunečnice je známo, že regulují nervovou činnost a působí jako prevence aterosklerózy a srdečních onemocnění. Zároveň minimalizují riziko krevních sraženin a podporují produkci hormonu serotoninu, čímž přispívají k dobré náladě. Už to samo o sobě nezní vůbec špatně, ale to nejlepší teprve přijde. Malá jadérka v sobě kromě hořčíku, vápníku, fosforu, manganu, draslíku a železa ukrývají také zinek. Proč je to tak důležitá informace? Tento minerál zvyšuje úroveň testosteronu a kladně se podepíše i na kvalitě spermií.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat