Předehra vede ke slastnému uspokojení

11.12.2022 | Sex a vztahy

Předehra je podstatnou součástí sexu u většiny dospělých lidí bez ohledu na sexuální orientaci. Vyplývá to z nového kanadského výzkumu. Z něj je zřejmé, že jedinci, kteří věnují aspoň šest minut emocionální předehře, jsou po takovém sexu nejuspokojenější.

Čím déle, tím lépe

Z průzkumu (1) Kanadského výboru pro informace o sexu a vzdělávání dále vyplývá, že čím delší je sexuální zážitek, tím uspokojenější oba partneři jsou. Většina lidí dává přednost delšímu sexu před rychlovkami. Šest minut je kritická délka pro předehru, lidé, kteří jsou nejuspokojenější při sexu, pak uvádějí, že se věnují nejpestřejšímu spektru různých aktivit.

Nezapomínejte ani na „dohru“

Po samotném aktu byste neměli podceňovat ani dohru! Pokud se muž jen svalí vedle a hned usne, není to pro ženu nic příjemného, v nejkrajnějších případech to může vyvolat i depresivní myšlenky. Ale ženy v tom nejsou samy, možná se budete divit, ale najdou se muži, kteří takovýto konec nemají rádi. Například když, žena hned po sexu beze slov uteče do koupelny se osprchovat a muže tam bez povšimnutí nechá. I to může být pro muže dosti stresující.

Z výše uvedené studie (1) dále vyplývá, že pro šestapadesát procent mužů a pětapadesát procent žen jsou velmi důležité také něžnost a citové mazlení po orgasmu, které zvyšují celkový požitek ze sexu.

Proto také nezapomínejte na menší sexuální dohru, po samotném aktu se k sobě ještě přitulte, příjemné oběma bude něžná hlazení nejlépe beze slov. Otázky typu „tak jaké to bylo" si odpusťte, většinou vám sám partner či partnerka řekne že to bylo naprosto skvělé, tak proč se hned vytasit se všetečnými otázkami. Až po pár minutách se vklidu zvědněte osprchujte se nebo se převalte na druhý bok. Uvidíte, že to jen prohloubí společnou intimitu.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5075511/, názor autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat