Výhody častého sexu

Všichni chodíte do práce, máte děti, rodinu, domácnost, zahradu a kdovíco ještě. Následkem toho večer padnete unavení a bez chuti. Jsou i důležitější věci? Ano. Ale čas od času (nebo i častěji) je nejen dobré, ale dokonce prospěšné strávit nějakou chvilku s partnerem v posteli. Proč?

Divoké hrátky po celou noc jsou typické pouze pro první týdny nebo měsíce vztahu. Existuje samozřejmě pár rad, jak si udržet vztah svěží dlouhodobě, občas se ale nedá nic dělat a v posteli převládá nuda, nebo prostě nemáte na žádné mazlení náladu. Je samozřejmě spoustu důvodů, proč se milovat. Kromě jiného protože je to fakt zábava, ale také proto, že sex je docela prospěšný i pro naše tělo.

Posiluje imunitní systém

Neznamená to, že byste teď museli kvůli lepší imunitě střídat jednu postel za druhou, ale minimálně je to velmi přesvědčivý vedlejší efekt. Američtí vědci zjistili, že lidé, kteří mají pravidelný pohlavní styk – to znamená jednou až dvakrát týdně – si vytvářejí protilátky na ochranu proti nemocem.

Snižuje krevní tlak

Tak ve skutečnosti sice nejdříve vystřelí tlak nahoru, ale dlouhodobě působí na naše tělo pozitivně. Jedna ze studií dokládá, že pravidelný sex dokáže trvale snížit systolickou hodnotu.

Odbourává stres

Jistě – můžete si jít zaběhat, abyste se uvolnili, ale při orgasmu tělo produkuje antistresový hormon úplně stejně jako při divokém běhu lesem. Záleží tedy v zásadě na tom, čemu dáváte přednost.

Recept na věčné mládí

Podle jedné dlouhodobé studie britských vědců se při sexu vylučuje růstový hormon, který přispívá k tomu, že vypadáte stále mladě. Při této studii měly páry ale pohlavní styk čtyřikrát týdně. Tahle frekvence by vás mohla nakonec začít stresovat, ale stres odbouráte zase sexem.

I rychlovka se počítá

V žádném případě nemusíte mít několikahodinový umělecký sex na motivy Padesáti odstínů – pro lepší život stačí i krátké hrátky. Lidé, kteří mají sex často, vylučují více serotonin a dopamin, tedy hormony, po kterých se uvolníte a cítíte šťastnější.






Celkem 8 komentářů

Kate
03.04.2020
Trémon
30.03.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat