Muži jsou přímo přitahováni vzrušenou ženou

10.09.2022 | Sex a vztahy

Vzrušené ženy produkují do svého potu chemické látky, které v mužském nose dráždí receptory a vyvolají velmi prudkou nervovou reakci, která je informuje o tom, že je příslušnice opačného pohlaví sexuálně excitovaná. Taková žena je pak pro muže, který její pach erotického vábení zachytil svým nosem, velmi atraktivní. Jedna a tatáž žena ho přitahuje mnohem víc, než když je v ní sexuální vzrušení na bodu mrazu.

Samozřejmě tyto chemické signály vnímané nosem z ženského potu nepůsobí jen na to, jak muž hodnotí přitažlivost ženy, ale velmi silně ovlivní také jeho vlastní centrum sexu a vzruší ho. Silně vzrušiví pánové můžou jen po natažení pachu vzrušené ženy nosem dosáhnout velmi rychle erekce (1).

Stačí přivonět k oblečení

Opravdu! Podle studie (1) přitom stačí, aby muži přičichli k tričku, které měla na sobě žena ve chvíli, kdy byla sexuálně vzrušená. Vyplývá to z experimentu (2), v němž heterosexuální muži očichávali trička různých žen, které byly různě sexuálně vzrušené. Muži hodnotili trička sexuálně vzrušených žen jako nejpříjemněji vonící. Ale zároveň ze sledování jejich mozku vyplynulo, že je takový pach mocně sexuálně vzrušil.

„Muži hodnotí pot z podpaží ženy, když je vzrušená, jako mnohem přitažlivější než pot z podpaží stejné ženy, když není vzrušená vůbec. V druhé části pokusu vyšlo najevo, že muži zažívají silné sexuální vzrušení poté, co přičichnou k potu ženy, která je sexuálně vzrušená. A chemické signály vzrušení zvyšují motivaci k sexuálnímu chování mužů,“ tvrdí autoři z University of Kent.

Oční kontakt

Muži se často trápí svou postavou či výbavou v kalhotách. Ale ve skutečnosti můžou získat ženu a vzrušit ji úplně něčím jiným. Svůdným pohledem (3). Přímý oční kontakt a dlouhý pohled z očí do očí je společensky neslušný, protože je právě tak intimní a vzrušující. Působí silněji na ženy než muže.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3987372/, (2) www.livescience.com/28812-women-prefer-smell-of-manly-guys.html, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6701824/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat