Masturbace je v době pandemie skvělou činností posilující imunitu

12.04.2020 | Sex a vztahy

Návštěvnost pornografických webů v době izolace občanů většiny společností světa kvůli pandemii výrazně roste. Lidé si stresující uzavření doma zpříjemňují masturbací. Ta má pozitivní vliv nejen na duševní pohodu, ale také posiluje imunitní systém. Pravidelný orgasmus denně tak může výrazně pomoci v boji s koronavirem. Ačkoli nelze říct, že se mu člověk masturbací vyhne.

Tajemný imunitní systém

To by bylo zavádějící tvrzení. Je totiž sice dokázáno, že při orgasmu – kterého je dosaženo sexem nebo masturbací – se výrazně posiluje imunitní systém, ale neznamená to, že je tím člověk plně chráněn před účinky viru SARS-CoV-2. Výzkumy však naznačují, že lidé, kteří pravidelně souloží nebo masturbují, mají silnější imunitní systém. A to může být v době pandemie výhodou.

Vědci z Essenské univerzity zjistili, že po orgasmu, jehož člověk masturbací dosáhne, tělem kolují lépe lymfocyty (bílé krvinky) a cytokiny (signální bílkoviny). Právě tato cirkulace je zahájena vzrušením a maxima dosahuje po orgasmu. Vědci z německého Essenu to prokázali u mladých mužů právě při masturbaci.

„Masturbace může vytvořit správné prostředí pro posílení imunitního systému,“ potvrzuje endokrinoložka Jennifer Landa z Floridy, která se studií německých kolegů zabývala. „Masturbace je zdravější než každodenní čištění zubů,“ dodává k výzkumu německých kolegů klinická sexuoložka Gloria Brame z New Yorku.

Rozkoš s výhodami

Při pravidelné masturbaci u obou pohlaví dochází ke snížení rizika diabetu typu 2, k omezení nespavosti působením do mozku vyloučených hormonů a uvolněním psychického napětí, ke zvýšení pevnosti pánevního dna a u mužů k posílení, čištění a ozdravení prostaty.

„Během orgasmu a při ukájení se do mozku vylučují hormony endorfiny, které působí jako skvělá prevence depresí, zatímco hladina stresového hormonu kortizolu klesá, tím se také posiluje imunitní systém. Lidé, kteří masturbují pravidelně a často mají také silnější srdce, nižší tlak, vyšší sebevědomí a jsou odolnější vůči bolesti,“ dodávají Anthony Santella a Spring Chenoa Cooper z University of Sydney.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat