Zahoďte pyžamo a spěte nazí

Chybí vám v životě štěstí? Pak spěte častěji nazí! Na to přišla studie časopisu „Journal of Happiness“. Kdo totiž tráví více času nahý, je spokojenější a má ze sebe lepší pocit. Potřebujete další argumenty, abyste hned schovali pyžamo do skříně?

Bez pyžama spí asi 8 % obyvatel. Pokud patříte ke skupině, která takový spánek vidí spíše skepticky, pak byste měli vědět, že může působit velmi pozitivně: pozvedne náladu, zlepšuje spánek a v neposlední řadě je víc než dobrý pro váš vztah.

Lepší spánek

Jakmile usneme, klesá naše tělesná teplota. Pyžamo ale může naše tělo nadměrně ohřívat a to může rušit náš přirozený spánkový rytmus. To by v nejhorším případě mohlo způsobit i spánkové poruchy.

Větší atraktivita

Když spíte nazí, cítíte se automaticky více atraktivní a sexy, což zase zvedá vaše libido. Takže se zlepší váš sexuální život, a tím i vaše zdraví a spokojenost.

Udržení postavy

Při spánku klesá tělesná teplota, vylučují se růstové hormony, zatímco stresové hormony si dávají přestávku. To všechno vede k hlubokému a kvalitnímu spánku. Když si ale spánek rušíte pyžamem, stoupá hladina kortizolu – stresového hormonu. Ten je také odpovědný za zvýšený apetit a následné vyjídání ledničky. Takže když budete spát nazí, budete si udržovat štíhlou postavu.

Čerstvý vzduch

Když se vzdáte svého pyžama, může to mít velmi dobrý účinek na vaše intimní partie. Ženský pohlavní orgán má svoji vlastní teplotu a vlhkost. Pokud je teplota příliš vysoká, skýtá vynikající prostředí pro množení bakterií. Zapomeňte tedy na pyžamo, aby se čerstvý vzduch dostal i na tato místa, a znemožnil tak bakteriím v jejich růstu. U mužských pohlavních orgánů zase přehřívání může způsobovat úbytek spermií.

Lepší sex

Spánek s holým tělem doslova vybízí k sexu a sex alespoň jednou týdně dokáže zvýšit váš pocit štěstí, jak dokazují studie. S větší pravděpodobností se vy a váš partner budete milovat, když ležíte v posteli vedle sebe nazí, než když budete v pyžamu. Navíc tělo začne vylučovat hormon oxytocin, který snižuje hladinu stresu, riziko vzniku depresí a má další pozitivní účinky na vaše zdraví, fyzické i psychické.

Žádná ranní sprcha

Ranní sprcha není něco, co by dělal každý, už jen proto, že je kvůli tomu potřeba vstávat o půl hodiny dříve. Ale když budete spát nazí, budete se potit méně a vlasy se budou mastit pomaleji. Takže ráno nutně pod sprchu už nemusíte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat