Oblasti lidského těla dožadující se slasti

Erotogenní zóny jsou zdrojem sexuálního potěšení. Mají vysokou koncentraci nervových zakončení, takže jsou citlivé na dotek, tlak nebo vibrace. Které patří k těm nejběžnějším a kam se vydat pro orgasmy?

Cesta k extázi vede skrz stimulaci těch správných míst. Univerzální mapa však neexistuje. Zatímco jednoho vzrušuje laskání ušních lalůčků, druhý si nesmírně užívá laskání podkolenních jamek. Každý je jiný, nicméně u některých oblastí na těle se dá předpokládat, že jsou vnímavější než ty ostatní.

Hlavní centra rozkoše

Bez rozdílu pohlaví platí, že prsa reagují na podněty zvenčí. Jestli jsou pánská, dámská, malá či velká, na tom nezáleží. Rozdíl je pouze ve variabilitě vnímání a osobních preferencích. Leckdo se svíjí rozkoší, už jen při představě, že mu na ně milenec dýchne, tomu dalšímu se sice líbí dokonce i svorky na bradavky, ale péči o prsa nějak zvlášť nevyhledává. Sledujte řeč těla a pro jistoty se vydejte o něco níž.  

Že penis miluje všechno to laskání ústy, olizování a stahování předkožky je jasné. Na jeho špičce totiž sídlí čtyři tisíce nervových zakončení. Super číslo, že? Když však vedle mužského párku postavíte klitoris, už se to nezdá jako velká hitparáda. Špička poštěváčku má nervových zakončení dvakrát tolik! Navíc vnitřní části klitorisu, ta okem neviditelná, obklopuje vaginální kanál a zasahuje až ke konečníku.

Od vulvy po cervix

Bájný bod G je, který je umístěn na přední stěně vagíny, bývá pravděpodobně středem tohoto klitorálního lícního kříže, ačkoli stále někteří vědci tvrdí, že neexistuje. Kdo by jim věřil? Buď jak buď, dá se hýčkat i nepřímo, a to při análním sexu, konkrétně skrz jemnou membránu, která odděluje konečník od poševního kanálu. Zapomenout se však nesmí ani na děložní čípek. I ten má své vlastní nervové dráhy, jež mohou přispět ke vzrušení a vyvrcholení.

Podle výzkumu amerického neurovědce Barry Komisaruka, který studuje mozkovou aktivitu během sexuální odpovědi a orgasmu, se při vyvíjení tlaku na cervix aktivuje část mozku zvaná genitální smyslová kůra. Cervikální orgasmus tak má oproti poštěváčkovému a vaginálnímu vyvrcholení jiné „zabarvení“. V tomto případě je však nutná skutečně hluboká penetrace.  

Pánská slast a kde ji najít

Žalud je nejcitlivější části penisu, o tom není pochyb. (Pozor, při erekci se stává, že mírně zfialoví.) Velmi vnímavý je i bod F (odvozeno od frenulum – uzdička). Uzdičku najdete na spodní části pyje. Je to ta část kůže spojující předkožku s žaludem, která je jako stvořená pro orální dráždění. Mnozí muži však milují i laskání krku, nad lícní kostí.  A co se stane, když se jim jemně zakousnete do rtu? Jelikož rty mají až 100krát více nervových zakončení než bříška prstů, doslova je odpálíte směrem k extázi.

Něco pro oba

Samotné líbání zaplavuje tělo přírodními chemikáliemi, jako jsou dopamin, oxytocin a serotonin. Ty podporují touhu a zvědavost. Leckdo se díky nim dostane až k perineu. Hráz (latinsky perineum) je erotogenní zóna pro muže i ženy. Jedná se o svalnatou oblast mezi konečníkem a pohlavním orgánem.

V perineu leží perineální nerv. Právě on přenáší signály vzrušení z genitálií až po míchu. Tuhle si s hrází partner pohrál, ale s vámi to nic neudělalo? Nic si z toho nedělejte. Výše uvedený seznam popisuje pouze některé z nejběžnějších erogenních zón, ale v žádném případě není vyčerpávající. Ta vaše může být úplně někde jinde.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat