Nedostatek sexu ovlivňuje kvalitu života

Sex není potřebný. Milování jen občas je dostatečné. A vůbec, jsou důležitější věci! Tak co, i vy věříte tomu, že milování neovlivňuje kvalitu života? Jenže ono je to přesně obráceně! Jak poznáte, že sexu nemáte dostatek? Podívejte se do zrcadla!

Jednou jsi dole, podruhé nahoře. Je pochopitelné, že v určitých fázích života člověk prochází sexuálním půstem. Na vině je problematické těhotenství, zdravotní problémy, rozchod či odloučení partnera. To ale neznamená, že milování tělu nechybí. Víte, co se s vámi stane, když si pár týdnů sexuálně nezařádíte? Počítejte s těmito riziky!

Stagnující touha

Čím víc sexu máte, tím víc ho chcete. Považujte to za takový malý přírodní zákon libida. Milování najednou není možné? A sakra. Jakmile vyskočíte z vlaku mířícímu k orgasmu, začne se u některých jedinců touha po mazlení vytrácet. Pak se ani nenadějete a zjistíte, že je pro vás nesmírně těžké probudit se a začít zase myslet sexy.

Oslabený imunitní systém

Nemoci si u vás podávají dveře? A vy se divíte? Výzkum vědců z americké univerzity Wilkes, kteří podrobili testu 112 vysokoškoláků rozdělených do tří skupin, prokázal, že jednotlivci, kteří mají sex jednou nebo dvakrát týdně, vykazují o 30 procent vyšší hladiny protilátky nazývané imunoglobulin A. O té je známo, že posiluje imunitní systém. Závěr je tedy jasný. Žádný sex rovná se náchylnost k virovým a jiným nákazám.

Vrásky v obličeji

Zrcadlo, zrcadlo… Zase máte o nějakou tu vrásku navíc a vaše pleť postrádá šmrnc? Berte to jako odraz vašeho milostného života. Při pravidelném sexu se aktivuje tvorba kolagenu – bílkoviny, která je zodpovědná za pružnost kůže. Chybí-li pleti, objevují se vrásky a hlubší rýhy.

Pravděpodobnost erektilních poruch

Patříte-li k těm párům, které sexu moc nedají, je partnerův penis v ohrožení. Podle studie zveřejněné v odborném časopise The American Journal of Medicine pravidelná sexuální aktivita zabraňuje erektilní dysfunkci, konkrétně předčasné ejakulaci. Tak už víte, proč váš partner stříká hned po zásunu? Má málo milostných akcí! Navíc muži, kteří se bez větších výluk sexu oddávají, tolik netrpí na rakovinu prostaty.

Úzkost a deprese

Při sexu se uvolňuje oxytocin neboli hormon lásky. Ten je katalyzátor stresu. Není tedy žádným tajemstvím, že milování představuje skvělý způsob, jak se uvolnit a být v pohodě. Při podrážděnosti, úzkosti a depresivních stavech tělo zoufale volá po bližším sexuálním kontaktu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat