Varovné signály nespokojenosti těla

Tělo má svůj vlastní způsob komunikace. To, že s ním není něco v pořádku, dává zřetelně najevo určitými signály. Jak reaguje na nedostatek intimity a odpočinku a kdy si máte dělat starosti s otoky?

Naslouchat svému tělu se prostě vyplácí, neboť je nástrojem komunikace. Jen se naučte mu porozumět, vždyť je přece vaše! Nevolá náhodou o pomoc?

Nedostatek sexu

Úzkosti, sklony k workoholismu, oslabený imunitní systém, zvýšená touha po jídle, agresivita, častější migrény, zhoršená kvalita pleti, potíže se soustředěním, ale i špatné sny. Něco z toho se vám v poslední době děje? Pak jste se pravděpodobně stali obětí sexuálního půstu, se kterým se tělo špatně vyrovnává.

Stres

Chutě na sladké, padání vlasů, náchylnost k nemocem, chronická bolest zad, potíže s dýcháním, vyčerpání, přírůstek na váze, podrážděnost, kolísání nálad, svědění pokožky, lupénka a akné. Tímhle vším organismus poukazuje na dlouhodobý stres. Řešení? Zpomalte, meditujte, jezte vyváženou stravu.

Zhoršená schopnost pohybu

Bolesti svalů a únava, křeče a ztuhlost, nevysvětlitelná slabost i po dlouhém nočním odpočinku. V překladovém slovníku to znamená zhoršující se mobilitu těla. V takovém případě začnete častěji chodit a cvičte. Před i po fyzickém výkonu se protahujte. Strečink udržuje pružnost svalů a šlach, zlepšuje ohebnost a kloubní pohyblivost a uvolňuje celé tělo.

Líný metabolismus

Nadýmání, nadváha, plynatost, hormonální nerovnováha. Váš metabolismus je trochu mimo. Jezte častěji v menších porcích a zapisujte si konkrétní potraviny. Snáze tak odhalíte, po kterých je vám těžko. Také se hýbejte a pijte.

Málo vody

Že tělo potřebuje závlahu, dává najevo především svou potřebou slaných dobrot, například smažených brambůrků. Sůl totiž vodu zadržuje, takže se organismus hlásí o něco, co mu pomůže s jejím množstvím hospodařit. Souběžně s tím se dostavují i pocity sucha v ústech, ospalost, otoky, bolesti hlavy, suchost kůže a sliznic, tmavá moč. Pokud je dehydratace dlouhodobá, výsledkem je onemocnění dýchacích cest, ale i trombóza nebo revma. Takhle daleko to zajít nenechte, okamžitě si na viditelné místo postavte lahev s čistou vodou a ihned, jak ji vypijete, její obsah doplňte.

Nemocné srdce

S onemocněním srdce jsou často spojované hlavně bolesti na hrudi. Mezi méně výrazné signály však patří i závratě, kašel a dušnost, nevolnosti, nechutenství, permanentní únava, rychlý nebo nepravidelný tep, velmi silný pocit úzkosti, pocení a otoky. Všímejte si všech uvedených příznaků a mějte na paměti, že patříte do ohrožené skupiny, pokud trpíte obezitou, diabetem a vysokou hladinou cholesterolu. Pozor by si měli dávat i kuřáci a osoby s vysokým krevním tlakem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat