Špatné vyvrcholení může vést k nechuti k sexu

Že se orgasmus může ztratit, to je známá věc. Ale že by byl, ale neuspokojil a nerozradostnil, o tom už se moc nemluví. Slyšeli jste o „špatném vyvrcholení“? Kvůli němu se mnozí vzdávají i samotného sexu!

Vyvrcholení, ten velmi příjemný pocit vzrušení a následného rychlého uvolnění, se obecně popisuje jako intenzivní fyzická rozkoš, kontrolovaná autonomním nervovým systémem. Pro někoho však výšlap na pomyslný milenecký Mount Everest nemusí představovat radost, ale spíš utrpení. Jak to, že se tak chutný dezert promění ve zkažené jídlo plné hořké pachuti?

I když jsou orgasmy ve většině případů skutečně příjemnými zážitky, nedávná studie zveřejněná v akademickém časopise Archives of Sexual Behavior, odhaluje odvrácenou tvář vášně. Pro tuto studii přitom bylo přijato 726 účastníků průměrného věku 28 let, kteří se svěřili se svými zkušenostmi se sexem, orgasmem a pocity.

Když mně se dnes nechce, miláčku!

Z jejich výpovědí vyplynulo, že když vás milenec k pohlavnímu styku nutí, kupříkladu i přes vaši skutečně silnou únavu, orgasmus je méně uspokojivý. Účastníci online studie se tak shodli, že nemají rádi, pokud jsou pod tlakem a vyvrcholení se od nich očekává. Poučení pro příště? Jak se to vezme.

Nucená „oběť“ s nepříjemnou dohrou

Řada z nich v některých situacích partnera nechce odmítnout z důvodu, aby se neurazil. Ve skutečnosti téměř polovina účastníků (48,1 %) uvedla, že měla orgasmus během vynuceného sexu, nicméně s vyvrcholením prožitým v pozitivnějších situacích se to srovnat nedá. A co víc, „špatný orgasmus“ má podle všeho negativní dopad na duševní zdraví, je méně příjemný, slabší, sestává se pouze z fyzických reakcí, vyvolává méně emocionální rozkoše a občas je dokonce i bolestivý.

Za orgasmus tě nenávidím

Z těchto důvodů někteří oslovení dobrovolníci tvrdili, že na pár dní či týdnů přišli o sexuální touhu. Část z nich k milenci dokonce pociťovala odpor nebo frustraci. Vědci však apelují, že je zapotřebí dalších výzkumů, aby zodpověděli všechny otázky, například tu, jak je možné, že i přes sexuální nechuť člověk orgasmu vůbec může dosáhnout. Evidentně se o téhle sladké závěrečné tečce milování stále neví všechno.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat