Po sexu povinně rovnou na toaletu

Existuje několik věcí, na které bychom neměly zapomínat. A to ani, nebo především, pokud se jedná o čas „po“...

Když ležíme po sexu unavené a spokojené, nemáme zrovna chuť moc přemýšlet – ani o bakteriích a infekcích, ani o správném chování k partnerovi. Ale čas od času je potřeba si svoje chyby uvědomit a pracovat na nich. Protože jinak nakonec bude trpět náš vztah, nebo my –třeba zánětem močového měchýře (1). Víte, jaké jsou typické chyby po sexu?

Toaleta

Jak rády bychom zůstaly s roztřesenými koleny ležet a vychutnávaly si doznívající orgasmus! Ale zazdít po sexu návštěvu toalety, by mohla být fatální chyba. Protože s močí se z vagíny vyplaví i bakterie, které by jinak mohly vést k infekcím v močové trubici nebo dále. Studie potvrdily, že močení po sexu je dobrá metoda, jak předcházet zánětům močového měchýře (1). Že se vám zrovna nechce? Pak vypijte dvě sklenice vody. Což dává smysl i s ohledem na vyrovnání ztráty tekutin při milostné hře.

Starosti všedního dne

Někdy nosíme v hlavě tisíc věcí najednou a máme časový plán, do kterého se dlouhé mazlení prostě nevejde. Přesto byste měly svému partnerovi věnovat pár minut, než s ním začnete probírat plány na víkend. Jinak by se mohl domnívat, že jste na to myslela už při milování. Užívejte si raději ten okamžik intimity a blízkosti. Vyplatí se to (2).

Očista

Po milování hned do sprchy. Samozřejmě je absolutní zabiják romantiky i to, když hned po sexu vyskočíte a běžíte si umýt pot a vyměněné tekutiny. Ale především po sexu je důležité, dbát o hygienu vaginy. Protože směs potu, různých tělesných tekutin a lubrikantu je ideální živnou půdou pro všechny možné infekce. Ovšem ani mýdlo do vaší intimní oblasti nepatří. Ničí totiž specifické poševní prostředí, takže bakterie se mohou rozmnožovat mnohem jednodušeji. Lepší jsou speciální intimní gely s vhodným pH – nebo prostě jen voda (3).

Hodnocení a analýza

Zvykli jsme si všechno nějak hodnotit. Při tom bychom ale neměli zapomínat, že sex není sportovní disciplína, při které partnera hodnotíte a poukazujete na jeho chyby. Pokud si příště chcete užít víc „legrace“, pak naopak vyzdvihněte to dobré. „Líbilo se mi, že.../ když...“ Okamžik po orgasmu je pro to perfektní, protože, jak zjistili američtí vědci, je člověk neobyčejně otevřený (2).

Oblékání

Před sexem je spodní prádlo dobrý nápad, po něm už nikoli. Protože látka zabraňuje tomu, aby mohlo zpocené a mokré tělo „dýchat“. A tak zase mohou vznikat infekce. Nechte raději svoji broskvičku nejdřív se vydýchat a trochu vychladnout! Potom vsaďte raději na bavlněné spodní prádlo, které je prodyšnější a můžete ho prát na vyšší teploty (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2324148/, (2) názor autora, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4660700/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat