Do nového roku vstup zadními vrátky

I když je anální sex mnohem běžnější než dříve, stálé ho někteří považují za tabu. Kdo však tento prvek chlípnosti zařadí do svého milostného života, obvykle nelituje. Proč by taky měl? Vstup zadními vrátky přináší fyzické i psychické výhody!

Statistiky hovoří jasně. Počet heterosexuálních žen a mužů, kteří někdy v životě vyzkoušeli sex do konečníku, se ve vyspělých zemí blíží 40 %. Polovina z nich po vyzkoušení této sexuální praktiky v análním sexu pokračuje (1). Z jakého důvodu? Kromě rozkoše tu jsou i další benefity!

Realita plná radosti

Řiť je plná citlivých nervových zakončení, z nichž některé jsou spojeny s pohlavními orgány. V překladu to znamená, že vyvrcholení může být různě intenzivní a někdy se při něm vysílají vlny orgastického potěšení od hlavy až k patě (2). Jen mluvit o tom však nestačí. Nemáte ponětí, co všechno anální sex může přinést, dokud jej neprozkoumáte.

Jelikož stále patří mezi ty méně obvyklé sexuální praktiky, zpestřuje stereotypní milostný život a udržuje věci zajímavé. Někteří o něm hovoří jako o osvobozující technice, nových cestách potěšení a budování hlubší intimity s milencem (3).

Lepší spánek i úleva od bolestí

Buď jak buď, anální sex vyžaduje dobrou komunikaci a spoustu času stráveného zkoušením různých úhlů a pozic. Jedině tak se stane pohodlný. Ale ano, existují i jisté zdravotní přínosy, které by vás mohly zajímat! Australští vědci odhalili, že sex, včetně toho análního, má pozitivní vliv na psychickou pohodu a přispívá ke kvalitnějšímu spánku (2).

Proč nic nepodceňovat?

Kombinované uvolňování oxytocinu, prolaktinu a inhibice stresového hormonu kortizolu po orgasmu navozuje pocit pohody. Anální milování prý také ulevuje od bolesti, včetně té při menstruaci, a také posiluje imunitní systém. Navíc stimulace prostaty u mužů může pomoci předcházet a léčit erektilní dysfunkce, prostatitidu (zánět prostaty) a bolestivou ejakulaci. U žen se zřejmá výhoda anální slasti pochopitelně týká i eliminace rizika těhotenství. Pohlavně přenosné choroby, jako jsou například kapavka, herpes nebo chlamydie, jsou však stále možné (2).

Podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (3) je právě vstup zadním vchodem nejvyšší rizikovou aktivitou pro přenos viru HIV. Pro bezpečnější anální sex použijte kondomy nebo jinou bariérovou ochranu a spoustu lubrikantu. Nikdy také nedovolte přímé přecházení z análu do vaginy, aniž byste nevyměnili prezervativy nebo neomyli erotické pomůcky.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9242470/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3394539/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2929353/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat