Když má vlhkost dámského klínu dovolenou

Jak snížit bolest při sexu a čím se namazat, když dojde lubrikační gel? S nedostatečnou vlhkostí svého klína se nejdřív zkuste vypořádat samy. Někdy stačí málo!

Průměrná letní teplota v téměř celé africké poušti Sahary se pohybuje nad 30 °C, nezřídka však dosahuje i 50 °C (1). Přijde vám, že někdy je největší poušť světa příbuzná s vaším klínem, který má o vlhkost nouzi? Tak není to úplně dobrá zpráva, nicméně každý problém má nějaké řešení.

Co když „to“ neklouže?

Suchost poševní sliznice je poměrně běžným intimním problémem žen. Způsobuje ji pokles produkce ženských pohlavních hormonů (včetně estrogenů), ovšem i větší nesoulad mezi mentálním a fyzickým vzrušením. Co si pod tím představit? Vaše tělo nebo mysl nejsou připravené na laskání (1).

Velká část vlhkosti, která se spojuje s nárůstem vzrušení, je produktem samotné vaginy, která se čistí (či dokonce potí). V jistých fázích menstruačního cyklu, při užívání některých léků, nebo jak již bylo řečeno, vinou nedostatečného sexuálního naladění, je vlhkost klína snížená. To ztěžuje pronikání penisu, často se objevují i bolesti a v neposlední řadě pocity provinilosti ze strany partnera (1). Jeho reakce na vaše „au“ určitě není pozitivní.

Několik variant nápravy. Zkusíte jogurt?

Jedním z možných řešení je náhrada hormonů ve formě tablet a lokálních krémů, které obsahují estrogen. (Bývají na lékařský předpis.) Možná však radši dáte přednost lubrikačnímu gelu, jenž je dnes k dostání v každém větším supermarketu v oddělení drogerie (2). Platí, že za jeho nákup se rozhodně nemusíte stydět!

Pořízení mazadla v tubě však můžete přeskočit, pokud kupujete kondomy s extra lubrikací –⁠ pro komfortnější pocit. Sáhnout se ale dá i po zvlhčovačích z domácích zdrojů. K těm patří přírodní kokosový olej (ideálně v bio kvalitě) nebo čistý bílý jogurt, zásadně bez cukru (2). Ovšem pozor, může se stát, že ani jedna varianta nápravy nepomůže. Co je špatně? Celý váš vztah!

Problémy v partnerství (mimo postel)

Když už se totiž mluví o nepohodlí při sexu, jakákoli úzkost, kterou vůči partnerovi cítíte, se projeví nejen na vašem zapálení, ale i hydrataci rozkroku. Mluvte o tom, je třeba na negativních emocích zapracovat a psychicky se srovnat. Po fyzické stránce některým ženám pomáhá, když s předehrou začnou o něco dřív než jejich partner. Proto patříte-li k těm, komu dělá potíže milostně se „probudit“, začněte s manuální stimulací klína prsty nebo s pomocí erotických hraček. V případě, že váš problém dlouhodobě přetrvává a navíc prokazatelně narušuje sexuální život, obraťte se na lékaře, který problém pravděpodobně bude řešit hlavně v hormonální rovině (3).

Zdroj: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Sahara, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6459457/, (3) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat