Dlouhodobé přednosti každodenního sexu

Podle jedné nové studie je údajně pravidelný sex dobrý pro naše zdraví. Jaké jsou tedy v této oblasti nové poznatky a jaké další přednosti sex každý den přináší?

Skutečnost, že je pro nás sex dobrý, samozřejmě nová není. Přímo po něm se cítíme uvolnění nebo někdy doslova až v euforii. Ale sex nenabízí jen okamžitý příznivý efekt, ale i z dlouhodobého hlediska je pro nás velmi prospěšný.

Vědci univerzity v Texasu zjistili, že lidé, kteří mají sex pravidelně, jsou se svým zevnějškem mnohem spokojenější než ti, kteří sexují jen málo nebo vůbec. A jaké přednosti vám pravidelná dávka postelového potěšení může nabídnout?

Dobrá nálada

Lidé s pravidelným sexuálním životem mají prý lepší náladu, a navíc se těší z mnohem většího sebevědomí, spokojenosti a sebejistoty, co se týká jejich zevnějšku.

Tělu prospěšný

Podle studie každodenní sex posiluje imunitní systém, snižuje krevní tlak a riziko srdečního infarktu a pomáhá odbourat stres. Další studie ze Skotska tyto výroky potvrzuje. Navíc vědci zjistili, že lidé s pravidelným sexem vypadají o sedm až deset let mladší než ve skutečnosti jsou. A další plus: sex také může velmi efektivně  vynahradit silový trénink, pokud budete často měnit milostné pozice.

Podporuje kreativitu

Další studie zkoumala souvislost mezi kreativitou a častým sexem. Umělci mají v průměru více sexuálních partnerů. A kreativní lidé mají sex častěji, což znamená, že oproti analyticky myslícím lidem mají často i sex bezvýznamný a náhodný.

Čím víc, tím líp

Čím více sexu budete mít, tím bude také kvalitnější. Sex má na lidi jistý druh efektu zpětné vazby. Čím častěji budete sex provozovat, tím častěji po něm budete toužit a tím lepší také bude.

Sperma funguje jako antidepresivum

Sperma obsahuje mnoho látek ovlivňujících naši psychiku – jako například endorfiny, estron, prolaktin, oxytocin a serotinin. Ženy, které nepoužívají kondomy, by tak měly být šťastnější a spokojenější než ty, jejichž partner kondom používá.

Zbavuje bolesti

Orgasmy dokážou díky uvolňovanému hormonu zbavit vaše tělo bolesti. Při častých orgasmech působí navíc protibolestivě. Ale i čistá erotická stimulace bez orgasmu dokáže zmírnit třeba bolesti hlavy, zad nebo menstruační bolesti a křeče.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat