K lepšímu sexu vede cesta přes hubnutí

Milujete se čím dál méně, navíc vás to ani moc nebaví. Vrcholem všeho je i neuspokojivý orgasmus. Co se děje? Máte vyšší podíl tuku v těle! Pokud se chcete dostat zpět do sexuálního rauše, oblékněte si boxerky!

Nadváha nebo obezita rozhodně není atraktivní. A navíc zvyšuje riziko srdečních chorob, cukrovky a rakoviny, v neposlední řadě ovlivňuje duševní zdraví a libido, které je její vinou líné. Ten, kdo je „prostorově výraznější“, také musí počítat s erektilními dysfunkcemi, problémy s plodností a dokonce i nižším sexuálním uspokojením. Tím to ale všechno jenom začíná.

Co všechno je špatně?

Problémy, jako je vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak a cukrovka, které jdou s nadváhou ruku v ruce, totiž brání dostatečnému průtoku krve do pánevní oblasti – u mužů i žen. Mnoho pánů si zároveň neuvědomuje, že špíčky mají vliv na kvalitu jejich spermií, u dam je zase ve hře snížená plodnost, rozhozená hormonální hladina a negativní vliv na menstruační cyklus. Obě pohlaví si pak stěžují na potlačenou sexuální chuť, za kterou může klesající hormon testosteron. A to už je dost důvodů pro hubnutí!

Hra hormonů

Výzkumy dokazují, že po snížení tělesné hmotnosti lidé získají větší sebevědomí i sexuální funkce. Vědecká práce jisté endokrinní společnosti před několika lety potvrdila, že muži i ženy, kteří podstoupili operaci zaměřenou na hubnutí, významně zvýšili hladinu testosteronu, a to do jednoho roku po zákroku.

Všichni tak hlásili zvýšenou touhu, u pánů se dostavila kvalitnější erekce, u žen pak lepší lubrikace a celkové uspokojení. Má to tedy smysl! Mezi nejefektivnější způsoby snižování váhy samozřejmě patří sport, ale pokud spoléháte na to, že samotná pohybová aktivita stačí, čeká vás zklamání. Bez úpravy jídelníčku se drastické změny konat nebudou.

Ideální stav? Pohyb a správné jídlo

Například studie provedená v roce 2018, jejíž výsledky byly publikovány v magazínu Diabetes, odhalila, že pouhým sportováním lidé zhubnou většinou mnohem méně, než očekávali. Po zvýšené fyzické aktivitě se totiž o slovo hlásí hlad, denní příjem kalorií se navyšuje. Je tak třeba vědět, co a kdy jíst. (I načasování občerstvení hraje roli!)

Pokud vás spíš zajímá, jaký sport preferovat, přihlédněte k aktuálnímu zdravotnímu stavu a fyzickým možnostem. V každém případě mezi top „spalovací“ sporty patří box, squash a běh v přírodě na nerovném terénu.

Jak často cvičit?

Zpočátku zvolte frekvenci cvičení 3krát týdně. Určete si dny, které věnuje cvičení, nejlépe každý druhý den. Jeden den se protáhnete, ten druhý dopřejete svalům regeneraci. (Hubnout se taky dá přímo při sexu, ideálně v pozici žena nahoře, během které se spálí až 135 kalorií za 30 minut. Úbytek kalorií však zajišťuje i samotný orgasmus.) A další dobrá zpráva? Pohyb zajistí zvýšený průtok krve do genitálií, což v překladu znamená citlivější klín a intenzivnější vyvrcholení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat