Sůl je nad zlato u sexu opravdu neplatí

Milujete klobásy, špekáčky, párečky, nakládané sýry nebo třeba slané oříšky a brambůrky? Pak se nedivte, že vás v posteli nečeká žádná velká divočina! Sodík si totiž se sexem moc nerozumí. V jakém směru?

Sůl má svá pro a proti. Jedná se o sloučeninu sodíku a chloru, která udržuje rovnováhu mezi tekutinami uvnitř buněk, je nezbytná pro kontrakci svalů a přenos nervových vzruchů. Na druhou stranu existuje celá řada studií, jež varují před neumírněnou konzumací soli. Zvyšuje totiž krevní tlak a dokonce prý přispívá k onemocnění rakoviny žaludku.

Studie na Institutu environmentální medicíny (IMM) ve Švédsku také odhalila, že vysoký příjem sodíku může být spojován se vznikem diabetu typu 2. Teď se navíc ukázalo, že sůl je jedním z nepřátel všech milenců!

Voják v pozoru versus ten v zákopu

K dosažení a udržení erekce muž potřebuje správný průtok krve do penisu. To je věc jasná a daná. Sůl však zvyšuje krevní tlak, ucpává tepny a poškozuje cévy. To onen průtok krve snižuje – včetně oblasti pánve. K erektilním dysfunkcím pak takový muž klidně může přijít jenom proto, že překračuje denní doporučenou dávku soli v jídle, která je Světovou zdravotnickou organizací (WHO) stanovena na méně než pět gramů. V ohrožení jsou ovšem i ženy!

Jak je to s orgasmem?

Výzkum říká, že strava s vysokým obsahem sodíku snižuje průchod krve do pánve, jak již bylo uvedeno. U milenek se tak vinou toho objevuje vaginální suchost a pozor, méně častý orgasmus, s ním spojený stres a pocit neuspokojení. Ve většině případů se sodík také podílí na únavě a letargii. Obojí si s vášnivými nocemi plnými milostného rejdění moc nerozumí. Proto si na příjem soli dávejte pozor!

Vyhýbejte se uzeninám, průmyslově zpracovaným pokrmům, stánkům s rychlým občerstvením a potravinám, u kterých není podíl soli uveden. Zároveň se nechte pravidelně kontrolovat na vysokou hladinu cukru v krvi, hladinu cholesterolu a hypertenzi. Aspoň třikrát týdně cvičte, nebo aspoň preferujte svižnější chůzi. To vám pomůže udržet mnoho nemocí, které mohou snížit váš sexuální apetit, na uzdě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat