Sůl a cukr zabíjejí sexuální apetit

Co si dnes večer dáte dobrého? Máte chuť na laskonku a medový dortík, nebo snad slané brambůrky a oříšky? Ani jedno váš milostný život nezlepší. Sůl a cukr totiž patří k zabijákům libida!

Kotvičník, kopřivová semínka, miřík celer, ústřice, pískavice řecké seno či třeba ženšen pravý. Tyhle přírodní zázraky se považují za přirozená afrodiziaka podporující sexuální touhu, energii a vytrvalost. To se však o jejich protikladech, které působí spíš tlumivě, říct nedá. Některé potraviny totiž prokazatelně ovlivňují hladinu testosteronu, hormonu, který mají obě pohlaví. A právě on má na libido velký vliv. Tušili jste, že se zlo ukrývá i v oblíbených dochucovadlech?  

Zákeřná sůl

Oslabený sexuální apetit je důvodem, proč si dávat pozor na příjem sodíku. Sůl a potraviny s vysokým obsahem tohoto minerálu mohou vést k vysokému krevnímu tlaku, jež na sexuální touhu působí jedině negativně, potvrzují vědci z Clevelandské kliniky sídlící ve státě Ohio.

Proklatý cukr

Cukr je obvyklým viníkem toho, že nedopnete své oblíbené kalhoty. Navíc ke zpracování vyžaduje inzulín. Neustálé kolísání inzulinu pak souvisí s nízkou hladinou testosteronu. A pozor, jednoduché sacharidy, jako jsou těstoviny, bílý chleba, jemné pečivo, sladké či energetické nápoje, se také mohou přeměnit na cukr, který zvyšuje hladinu glukózy v krvi a způsobuje, že slinivka břišní produkuje více inzulinu. Kromě soli a cukru se však vyhýbejte i dalším lákadlům.

Potraviny s vysokým obsahem nasycených tuků

Smažený sýr, hranolky, červené maso, sýry a další. Jedná se o potraviny s vysokým obsahem nasycených tuků, které přispívají k ucpání tepen, špatnému průtoku krve (i do pánevní oblasti) a přibývání na váze. To všechno má na kondici libida vliv! Smažené jídlo navíc způsobuje i zhoršení trávení.

Pokud si tedy pár hodin před milováním dopřejete třeba obalovaný řízek, mohou vás potrápit bolesti břicha, nadýmání, pocity plnosti, průjem nebo naopak zácpa. Ani jedno se pak s chutí na sex neslučuje. Stejně jako větší sklenička něčeho ostřejšího u večerní televize…

Instantní štěstí dávkované po kapkách

Pochopitelně, že alkohol odstraňuje zábrany a uvolňuje, jenže všeho moc škodí. Nadměrné pití může vést ke snížení hladiny testosteronu a naopak zvýšení estrogenu. Výsledkem je oslabená sexuální touha, výkyvy nálad, problémy se spánkem a také únava, která často přebije chuť cokoli podnikat. Není to škoda?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat