Nevěřte mýtům o sexu po padesátce

Je pro vyšší ročníky masturbace tabu? Právě, že vůbec ne! A jak je to s tím, že stárnutí je synonymem erektilní dysfunkce? Konec domněnkám, fakta jsou fakta!

Že když jste ve středním věku, měli byste sex definitivně pověsit na hřebík, obout si kostkované bačkory a po večerech sledovat televizní seriály? Ale kdepak. I lidem po padesátce erotika vzkvétá, jen si mnozí myslí pravý opak. Jaká je skutečná realita?

Na roku narození nesejde

„V posledních desetiletích se sexualita radikálně změnila, a to jak u mužů, tak i u žen. Dnes je úplně běžné, že i sedmdesátníci mají uspokojivý sexuální život, který mohou plně prožívat díky lékům, jež ho udržují v chodu bez ohledu na fyzické změny spojené s věkem. Nikdo se tedy nemusí obávat, že po padesátých narozeninách přijde zlom a intimita se začne vytrácet. Všechno je to o vůli a o tom, co vy sami chcete a čemu se podvolíte,“ vysvětluje třeba italský gynekolog a specialista na potíže spojené s menopauzou Salvatore Stefano.

Stárnutí nevylučuje schopnost erekce

Vyšší věk nebývá jednoznačnou příčinou erektilní dysfunkce. Opravdu ne. Četné studie totiž potvrzují, že poruchy erekce se nevyhýbají ani jedincům kolem třiceti let. Pravdou ovšem zůstává, že s přibývajícími léty se snižují hladiny hormonů, což může vyvolat určité změny. Odborníci ale připouštějí, že i když muž ve druhé polovině života potřebuje více fyzické stimulace a za svým vzrušením si nestojí tak pevně jako „zamlada“, milování s ním není o nic méně příjemné a obohacující.

Masturbace není ani pro starší generace tabu!

Masturbace může zvýšit sexuální uspokojení – s partnerem i bez něj. Tak proč se jí v pátém desetiletí vzdávat? Právě naopak, udělejte jí ve svém harmonogramu i ložnici místo! Experti se domnívají, že ženám pomůže zachovat vlhké prostředí ve vaginální tkáni, zatímco upraví hormonální úroveň a stimuluje libido. Příslušníci silnějšího pohlaví zase díky ní „potrénují“ erektilní reakce. A z toho vytěží přece všichni…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat