Časté chyby v ženské intimní péči

Intimní oblast žen potřebuje speciální péči. A přitom jednu zásadní chybu děláme všechny. Kterou? Napovíme, že má něco společného s vaší anatomií.

Intimní péče je pro mnoho žen velmi důležité téma a naštěstí už ani není tabu, o kterém se nemluví. Právě naopak! Trh s přípravky na intimní péči roste a mezi mnoha výrobky máme jako spotřebitelky obrovský výběr. Přesto mezi ženami koluje ještě mnoho omylů, které s sebou bohužel nesou i jisté „vedlejší účinky“.

Největší omyl v intimní oblasti

Ženy ve většině případů bohužel nemají povědomí o vlastním těle a neznají rozdíl mezi vaginou a vulvou. Často tak celou intimní část nazývají vaginou. Ve skutečnosti je vagina vnitřní kanál vedoucí k děložnímu hrdlu. Všechno ostatní – vnější i vnitřní stydké pysky – jsou vulva. Naše vagina se čistí sama, ovšem ne vulva. Protože má velmi citlivý ekosystém s pH hodnotou 5, která se nesmí narušit, potřebuje vulva speciální výrobky. Umývání intimní části běžným sprchovým gelem není proto nejvhodnější.    

Jak je to s vodou

Každá z nás už určitě slyšela, že nejvhodnější je tělo i intimní partie oplachovat jen vodou, bez použití mýdel a gelů. Ale stačí to skutečně? Věřte, že by stačilo, ale upřímně – kolik žen se bude po opláchnutí vodou cítit skutečně čistě a svěže? Potní žlázy, které máme v podpaží, se totiž nacházejí i v intimní oblasti a mohou způsobovat stejný nepříjemný zápach, který ovšem nemá nic společného s nedostatečnou hygienou, nebo dokonce s infekcí. To je ale právě ten důvod, proč spoustě žen použít na hygienu jen čistou vodu nepřipadá dostatečné. Proto pokud se bez intimního gelu neobejdete, dbejte vždy na to, aby mělo odpovídající pH hodnotu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat