Antikoncepční pilulky mohou způsobit nevolnost a bolesti hlavy

Je vám nějak divně od žaludku a cítíte, že migréna je na spadnutí? Pravděpodobnou příčinou je hormonální antikoncepce. A vůbec, nepřipravila vás také o chuť na sex?

Z aktuálních statistik vyplývá, že ve většině rozvinutých zemí světa představují antikoncepční pilulky nejčastější metodu, jak předejít početí. Polykáte je také? Pak vám lékař možná sdělil, že nebrání jen otěhotnění, ale i rozvoji ovariálních cyst a pánevních zánětů, přičemž snižují riziko rakoviny vaječníků. Jsou také spojovány s nižším výskytem akné a větším pohodlím během měsíčního cyklu, neboť tlumí menstruační křeče. I když to vypadá, že tyto tabletky rozdávají pozitiva na všechny strany, takhle růžové to zase není. Mohou mít totiž i řadu negativních účinků, o kterých se v příbalovém letáku možná nedočtete. S čím by každá jejich uživatelka měla tak trochu počítat?

Bolest hlavy nebo migréna? Nic výjimečného

Hormonální výkyvy způsobené antikoncepčními pilulkami velkou měrou přispívají k bolestem hlavy nebo závažnějším migrénám. Jedno či druhé postihuje téměř třetinu žen, a to hned první měsíc po zahájení konzumace. Tedy alespoň tak to sdělují poznatky studie, o kterých informuje magazín American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Nevolnost. I na ni se raději připravte

Žaludek jako na vodě, celková nevolnost i pocit na zvracení. Že jasnou příčinou bývá jen stres či jídlo, co nějak „nesedlo“? Kéž by to bylo tak jednoduché! I tyto stavy mnohdy mívají „na triku“ malé prášky, jež vás chrání před početím. Je to proto, že kromě jiného obsahují vysokou dávku estrogenu, který může dráždit žaludeční stěny.

Překážky v milostném životě

Věřte, nebo ne. Antikoncepce vás může připravit o pestrý milostný život nebo alespoň příjemné prožitky s ním spojené. Americký výzkum publikovaný v časopise Journal of Sexual Medicine prokázal, že její užívání přímo souvisí se ztrátou zájmu o pohlavní styk, sníženou schopností docílit vyvrcholení nebo naopak zvýšenou bolestivostí během aktu. Ani tohle na klidu moc nepřidá…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat