Před návštěvou gynekologa se vzdejte sexu

Napětí mezi vámi se dá krájet a vy zvažujete, jestli ještě máte aspoň trochu času na milování. Chystáte se totiž ke svému gynekologovi. Je mazlení tím nejlepším nápadem? A kdy si na něj nechat zajít chuť?

Pro obor gynekologie a porodnictví je ve vyhlášce uvedeno, že preventivní prohlídky se provádějí od 15 let věku jedenkrát ročně, zpravidla po uplynutí 11 měsíců po provedení poslední preventivní prohlídky. Většina žen se před odchodem za svým lékařem osprchuje a vezme si čisté spodní prádlo. Každá druhá si však láme hlavu s tím, jestli je v pořádku mít sex. Pravdu? Milování radši přesuňte na vhodnější čas. Proč?

Orgasmus jako problém

Sperma v pochvě může ovlivnit výsledky pap testu, tedy cytologického stěru, který patří k metodám cervikálního screeningu používaným k detekci potenciálně prekancerózních a rakovinových procesů v děložním čípku nebo tlustém střevě. Navíc je tu ta záležitost s výtokem po nechráněném pohlavním styku.

Lékař si jeho vinou může myslet, že je něco v nepořádku. Před stěry se zároveň nedoporučuje používání speciálních intimních mýdel s optimálním pH, a to až dva dny před návštěvou gynekologa. Upravují totiž citlivé vnitřní prostředí vaginy, takže výsledky testů mohou vypadat přátelsky, i když tomu tak nemusí být.

Co když vyndáte prezervativ?

Lékaři zároveň varují, že kondomy situaci nezlepšují. I když je zodpovědně použijete, tření při pohlavním styku způsobí zánětlivé změny ve vaginálních a cervikálních buňkách, které lze pak vyhodnotit jako abnormální nebo „atypické“. Pokud vás však pap test nečeká, nemusíte mít obavy. V případě pochybností však vždy předem zavolejte do ordinace a informujte se, jaké konkrétní záležitosti vás čekají. A co když už se stalo?

Přiznání coby polehčující okolnost

Někdy bývá chtíč silnější než všechno ostatní, což je vlastně v pořádku, máte funkční milostný život. Možná na sex dva dny před návštěvou gynekologa došlo. Je-li tomu tak, nepropadejte panice, ale pro klid duše to svému lékaři řekněte. Díky tomu může lépe na situaci zareagovat a výsledek testů interpretovat správně. Navíc si potenciálně ušetříte potíže a stres z nepřesných a abnormálních výsledků. Jestli se lékaři něco nezdá, nařídí kontrolní odběr vzorků, což znamená další cestu do ordinace a další čekání. Upřímnost je tedy zrovna v tomto případě ta nejlepší politika.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat