Pandemie pořádně cloumá se sexuálním chováním

Něco dala, něco vzala. Pandemie prokazatelně ovlivňuje to, co se děje v ložnicích českých i zahraničních párů. K lepšímu? Záleží, jak váš mozek reaguje na stres!

S příchodem celosvětové pandemie koronaviru byla spousta lidí přinucena změnit své dosavadní návyky a chování. Život se zastavil a z veřejných míst se přesunul do soukromých sektorů. Páry začaly být víc spolu, čímž se plošně zvýšila rozvodovost. Odborníci však zaznamenali i změny v libidu. Jak právě s ním COVID-19 zatočil a co můžete pozorovat i u sebe?

Varianta č. 1: Na sex nemáte ani pomyšlení

Ohromný stres, chaos a negativní emoce vyvolané pandemií utlumily sexuální touhu. Chybí pozitivnější nálada i motivace. Ve výsledku platí, že i když máte víc osobního času, nevykazujete zájem mazlit se, dotýkat a pracovat na prohloubení partnerského pouta. A to vlastně není nic nového, neboť některé studie potvrdily, že stresující život obecně je skutečně spojován s nižším sexuálním vzrušením.

Problém přitom spočívá hlavně v tom, že se nemůžete oprostit od starostí, myslet na pěkné věci a uvolnit se. Mozek se spíš zabývá otázkami a odpověďmi ohledně přežití a na nějaký fyzický kontakt vůbec není zvědavý. Pak je tu taky ta věc s tělesnými proporcemi.

Zavřená fitcentra, vánoční svátky, práce z domova, méně zdravé jídlo v kombinaci s mediální „masírkou“ přispívají k tomu, že se lidé méně hýbou, víc jedí a tloustnou. Vinou váhového přírůstku se pak ve svém těle necítí dobře. V souvislosti s tím se snížené sebevědomí odráží na dění v ložnici.

Varianta č. 2: Milovat se můžete pořád

Ne každý reaguje na stres stejným způsobem. Existují i tací, pro které jsou negativní zprávy v televizi a úzkost naopak hnacím motorem, to znamená, že bývají nadrženější víc než kdy jindy. Možná, že se to týká i vás. Frekvence vašich milostných setkání se znásobila a sex je pro vás úlevou od všeho, co se děje „tam venku“. Četnější hrátky pro dospělé však nemusí představovat kvalitnější uspokojení. Již v minulosti některé ankety upozornily na to, že víc sexu štěstí nezaručuje. Dvojice, které dočasně znásobily sexuální setkání, si po čase začaly stěžovat na nudu a stereotyp.

Za dostatečný se považuje pohlavní styk jednou až dvakrát týdně. Bohužel, některé páry si o něčem takovém mohou nechat zdát. Uzavřené školy a distanční výuka menších dětí ohrožuje soukromí mileneckých dvojic, takže to, že na sex máte chuť, ještě nemusí znamenat, že se k němu skutečně dostanete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36
281 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat