Zažijte katarzi rozkoše společně s partnerem

Ohromující, silné a uspokojivé orgasmy z nebe nepadají, tak nečekejte na zázrak a jděte jim naproti. Vlastně nepotřebujete nic jiného než podporu hormonů!

Orgasmus (1) se popisuje jako pocitové vyvrcholení sexuálního vzrušení, které je doprovázeno psychickými, tělesnými a genitálními projevy. Známe také zážitkový orgasmus, což je „pouze“ jakési hnutí mysli, avšak výrazné, silné, tělesné projevy nenajdeme. Přesto žena má silný emoční zážitek, náhle vzniknou euforii a uvolnění, katarzi rozkoše a prožije totální sounáležitost s partnerem.

K tomu všemu je však zapotřebí účinná stimulace – mozku i těla, neboť vyvrcholení má pravidelně asi jen 33 procent žen (2). Co zrovna vy můžete udělat pro to, aby se okenice v ložnici otřásly v základech?

Podívejte se do kalendáře

K bájnému výbuchu slasti máte nejblíž před ovulací, asi tak dva až tři dny před jejím nástupem, kdy se libido dostává na vrchol, a maximálně jeden den po ní. Některé ženy v této době, a zvlášť ty, které nejsou ovlivněné hormonální antikoncepcí, pociťují zvýšenou chuť na sex a vyvrcholení dosahují snadněji (3). (Ovulaci jinak poznáte podle výtoku. Bývá řidší a průhlednější než jindy.)

Mějte u sebe sklenici vody

Před předehrou a v jejím průběhu se napijte. Voda zvyšuje vaginální vlhkost a podporuje průtok krve v cévách. Tím pádem budete vnímavěji a citlivěji reagovat na vnější podněty a dráždění (1).

Mazlete se

Cesta k orgasmu je vlastně hrou hormonů. Určitě musíte vědět, že při mazlení, líbání a objímání se v těle zvyšuje produkce oxytocinu. Podle studie (4) v časopise Hormones and Behavior se oxytocinu klidně může říkat „neurohormon lásky“, protože jakmile se jeho množství v těle navýší, je vyvrcholení u žen i mužů intenzivnější a má rychlejší nástup.

Dopřejte si tedy čas, nejdřív skočte do sprchy a pak se s partnerem něžně osahávejte – stejně jako na střední škole. Svému milenci nastavte i ňadra a dovolte mu, aby je sál a jemně kousal. Jedná se o další způsob, jak podpořit produkci tohoto hormonu. Věřte, zabírá to. Přirozený opiátový systém mozku příroda nevymyslela jen tak pro legraci králíkům (5)!

Zaměřte se na klitoris

Jelikož většina žen dosahuje vyvrcholení při dráždění klitorisu, zaměřte se na pozice, při kterých se mu dostává dostatečné pozornosti. Vhodná je třeba ta jezdecká, kdy si partnera osedláte a uvelebíte se mu v klíně. Při pohybech se klitoris tře o jeho tělo, zatímco milenec má volné ruce k hýčkání vašich prsou. Použít se pochopitelně dá i vibrátor usnadňující nástup vyvrcholení a prohlubující jeho intenzitu (5).

Promazávejte

Správné mazivo dost věcí usnadňuje. Lubrikanty na vodní bázi s prokrvujícím účinkem hřejí, stimulují sliznici a zvyšují citlivost intimních míst. Díky tomu dosažení orgasmu usnadňují. Nebojte se tedy vytáhnout i tuhle zbraň a prokřičet rozkoší pár zimních večerů. Do jara spálíte i nějaké ty kalorie (5).

Zdroj: (1) www.en.wikipedia.org/wiki/Orgasm, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3919309/, (3) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jez.b.22690, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312973/, (5) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat