Sex s tamponem byste měli zvážit

Na sexu, tamponu ani menstruaci není nic špatného, jen jejich kombinace někdy může přinášet problémy. Co když si během milostných hrátek vzpomenete, že penis není to jediné, co v klíně máte?

Jednorázové vložky a tampony ženě zajišťují větší komfort, o čemž není pochyb. Copak o to, nápadné vložky si před milováním všimnete – na rozdíl od tamponu, který není vidět. Jak velká je to pohroma?

Au, uvnitř je trochu víc těsno

Tampon se před sexem musí vyndat. Pokud tak neučiníte, může být penisem zatlačen hluboko do vaginálního kanálu, což se obvykle neobejde bez komplikací. V první řadě milování může být dost nepříjemné až bolestivé, protože tahle běžně používaná hygienická pomůcka obyčejně tlačí proti děložnímu čípku, který je navíc během menstruace citlivější a vnímavější.  Míra bolestivosti souvisí s pružností tamponu.

Ten čerstvě vložený, tedy ještě příliš nenasáklý, v tomhle směru nadělá víc škody. Naproti tomu namočené tampony jsou pružnější a ohebnější. Za druhé, partner tampon zatlačí i se šňůrkou tak, že ho vlastně vymaže z vašeho povědomí – a mimo váš dosah. Zkrátka a dobře na něj skutečně zapomenete, klidně i na pár dní.

Něco je špatně – prvotní signály

První připomínkou, že tomu tak skutečně je, může být nepříjemný zápach z pochvy a s ním spojené zvýšené riziko bakteriálních infekcí. V neposlední řadě se také objevuje syndrom toxického šoku. Tato vzácná, ale život ohrožující infekce se dává do souvislosti s tampony, které v těle zůstávají v příliš dlouho. (Čím déle je tampon uvnitř, tím větší je riziko možných komplikací a vedlejších účinků.)

Důvěřuj, ale prověřuj

Používáte-li tampony, tak si vždy po sexu při menstruaci lehněte na záda a pomocí dvou prstů proveďte kontrolu pochvy, nebo o to požádejte partnera. Můžete si také přidřepnout na paty. K odstranění tamponu nepoužívejte pinzety ani žádné jiné ostré nástroje. V případě, že tampon nedokážete odstranit svépomocí, obraťte se na svého gynekologa. Popište mu situaci a nestyďte se. Nejste ani první a ani poslední žena, které se něco takového stalo. Lékař si s tím poradí a provede vyšetření, aby se ubezpečil, že nemáte příznaky infekce. Na tu organismus reaguje kupříkladu horečkou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat