Ponožky si při sexu rozhodně nesundávejte

Už jste někdy slyšeli o fenoménu „zimní penis“? Ne? Ale měli byste. Co to znamená a proč je dobrý nápad nechat si při sexu oblečené ponožky?

Se studenýma nohama se usíná těžko. Protože teprve, když budete mít nohy v teple, mohou se roztáhnout cévy, což zase vede k tomu, že rychleji usnete. To je vědecky doložené. Ale ponožky vám nepomohou jenom při usínání – podpoří i vaše milostné hrátky. Ano, čtete správně. Studie univerzity v Groningenu ukázala, že 80 procent párů, kteří nosí do postele ponožky, dosáhnou orgasmu při každém sexu. U párů, kteří dovádějí raději bez ponožky, k vyvrcholení dojde bohužel jen 50 procent z nich.

Ponožky a sex – hlavně teplo

Klesající teploty signalizují nejenom začátek mazlící sezony, ale i příchod „zimního penisu“. To neznamená, že by se snad mužská chlouba ukládala k zimnímu spánku, ale je to jeho fyziologická reakce na chlad. Penis se tak při ledových teplotách může zkrátit až o 50 procent a na objemu ztratit až o 20 až 30 procent.

Navíc se omezí schopnost dosáhnout erekce a orgasmu. Důvodem je, že v zimě se tělo pokouší udržet teplo a energii především ve střední části, kde se nacházejí životně důležité orgány.

Necitlivá zima

Mužům trvá trochu déle než ženám, než jim začne být zima. Ale když k tomu dojdu, pak je penis díky tomu mnohem méně citlivější. Mozek začne instinktivně přemýšlet o tom, jak zahřát tělo, než aby se soustředil na sex. A pak pomůže jen buď nastavit na topení vyšší teplotu, což ale může rušit následný spánek, nebo to uděláte podle výsledků vědy a necháte si ponožky. Tím nakonec zabijete hned dvě mouchy jednou ranou – lepší sex a rychlejší spánek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat