Ranní milování přináší nesporné výhody

Sex je náš, dělá dobře mně i tobě… Tak určitě, ale hodně dělá i jeho načasování. Proč si někdy dopřát změnu a zahýbat denní dobou? Díky rannímu milování se dočkáte hned několika nesmírně báječných výhod a hubnutí je jen jednou z nich!

Každý den určitě není posvícení. Home office, vaření, distanční výuka a další povinnosti. Poté, co prokličkujete vším, co vám běžný den naservíruje, svalíte se do postele s pocitem, že vám táhne asi tak na 200 let a kousek.  Přetočíte se na bok v domnění, že už konečně můžete zavřít oči a trochu si odpočinout. Partnerův výmluvný pohled vás však nenechá na pochybách. „Sex? Cože? Jako teď? To snad nemyslíš vážně!“

Co se děje po západu slunce?

I když se vám po desáté hodině večerní nechce už ani dýchat, zvažte, zda se k milování přece jen nepřemluvit. Podle vědců z amerického Oxfordu se díky sexu před spaním podpoří tvorba hormonu oxytocinu, který posiluje sounáležitost mezi partnery, prohlubuje spánek a odpočinek. Díky němu se ráno probudíte svěží. Skvělý bonus večerního šmajchlování, ne?

Ovšem ona každá denní doba má svá proti. Když si naopak nařídíte ranní budík o pár minut dřív, taky se můžete dočkat příjemných vedlejších účinků sexu. Co se stane, když přestanete řešit nevyčištěné zuby a ospalky v očích?

Ranní sex udržuje zdravé srdce

Výzkumníci z Královské university v Belfastu v Severním Irsku potvrzují, že milování po ránu zlepšuje krevní oběh a snižuje krevní tlak, což ve výsledku udržuje zdravé srdce. Nechce to však jen občasnou epizodku, pohlavní styk v brzkých ranních hodinách si dopřávejte pravidelně, kupříkladu každou druhou sobotu, když na něj oproti pracovnímu týdnu máte víc času. Máte snad něco lepšího na práci?

Napomáhá hubnutí

Jakmile se do toho pořádně opřete, to znamená, že nebudete ležet jen v pozici misionáře, ale vyhoupnete se do sedla a užijete si pořádnou jízdu, vypotíte v průměru 3,1 kalorie za minutu a víc. Za 30 minut to tedy dělá minimálně 93 kalorií, což odpovídá 100 gramům pečených brambor. Jelikož se ale jedná o časné ráno, po téhle fyzické aktivitě se vám dokonale nastartuje metabolismus, který bude spalovat kalorie i po akci. Z milostné relace tak vytěžíte maximum benefitů.

Ulevuje od bolesti

Už zase vás bolí hlava, nebo trpíte vinou menstruačních křečí? Ranní sex ulevuje od migrén, a pokud nikomu nevadí jízda na červenou, tak dokonce zbavuje i toho otravného nepohodlí během vašich dnů. Jako bonus můžete počítat i s úlevou při bolesti kloubů a artritidě.

Pozitivně ovlivňuje psychiku

V poslední době vás nic nebaví, jarní únava si u vás podává dveře a navíc propadáte depresím. V březnu a ještě s covidem-19 se není co divit. Aby bylo možné každý den naplno fungovat, pomilujte se ihned, co otevřete oči. Mužský ejakulát podle vědců pozitivně ovlivňuje ženskou psychiku, krotí splíny, přispívá k pocitu štěstí a leckdy vám i dopřeje energetickou vzpruhu. Do oběda tak stihnete spoustu věcí a ještě se u toho budete usmívat.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7584428/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat