Aktivní sexuální život odsouvá menopauzu na později

Jak oddálit přechod? Milujte se, tvrdí odborníci. Příjemnější způsob, jak menopauzu odsunout na později, nenajdete!

Potřeba sexu je individuální. Zatímco jeden se může milovat každý den, tomu druhému stačí přitulit se k partnerovi jednou za dva či tři týdny. Neexistuje žádná dobrá nebo špatná sexuální frekvence, pokud jedincům a celému vztahu vyhovuje. Sexuologové se však shodují, že milování jednou až dvakrát týdně je pro tělo i mysl něco jako zlatý střed a ideál. Teď se navíc ukazuje, že aktivní sexuální život je užitečný i z jiného důvodu.

Kdy nastupuje přechod?

Celosvětově se udává, že ženy pociťují menopauzu, která je doprovázená útlumem funkce vaječníků a snížením tvorby hormonů estrogenu a progesteronu, v průměru ve věku kolem 50 let. Plus minus rok či dva. A to vědce zaujalo. Proto se v posledních letech začali zabývat tím, kdo má menopauzu dřív a kdo naopak později. Odhalili, že hlavně u kuřaček a alkoholiček klimakterium nastupuje časněji než u ostatních žen. Nová studie také odhalila, že na načasování menopauzy má vliv i sexuální chování.

Rukou, pusou, prsty a penisem. Všechno se počítá!

Američtí výzkumníci, kteří si k ruce vzali zdravotní záznamy a intimní výpovědi několika tisícovek žen ve věku od 42 do 52 let, přišli s tím, že dámy, které mají sex aspoň jednou týdně, obvykle vstupují do klimakteria později. Sexuální aktivitou se přitom rozumí penetrační sex, orální sex, sexuální dotyky a masturbace. Vědci přitom mají možné vysvětlení.

Věří, že k tomuto propojení dochází, protože tělo zažívá „kompromis“ mezi pokračující ovulací a ukončením plodnosti. Klimakterium se vyvíjí postupně, nevzniká náhle. Menstruace slábne, je kratší, stává se nepravidelnou a jednotlivé cykly se prodlužují, dochází k poklesu množství estrogenu v těle. Jenže naopak pravidelná sexuální aktivita hladiny estrogenu zvedá, což je možným důvodem, proč menopauza ke každé ženě chodí v jinou dobu.

Co jíst, aby to vyšlo?

Je důležité zdůraznit, že sice existuje souvislost mezi sexuální aktivitou a věkem menopauzy, nicméně nejedná se o pouze o primární faktor. Ve hře je zdravotní styl, ale i složení jídelníčku. Již dřív odborníci dospěli k závěru, že menopauzu oddalují čerstvé luštěniny, ke kterým patří hrášek nebo zelené fazole, ale i ryby bohaté na olej (losos, sardinka či makrela). S časnější menopauzou je podle nich naopak spojená častější konzumace rýže nebo těstovin. Pochopitelně platí, že klimakterium nikdy nejde úplně oddálit. V určitém okamžiku života je to biologická nevyhnutelnost pro všechny ženy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat