Zvíře prožívá orgasmus stejně jako člověk

Zatnete svaly, zrychlíte dech, ztuhnete a „prohekáte“ se až k vyvrcholení. Áááááááách, úleva. Leckdo by vám orgasmus mohl závidět. Nebo si to aspoň myslíte. Kdo ze zvířecí říše si užívá podobně jako vy? Spadne vám čelist!

Něco jako božská mana. Orgasmus je obecně považován za vrchol sexuálního vzrušení. Jedná se o silný pocit fyzického a emočního potěšení a vjemů, které zahrnují i vybití nahromaděného erotického napětí. Kde kdo výrazně vnímá pocit rozkoše, který se mu postupně rozlévá po celém těle – a přeje si, aby takový stav nikdy neskončil. Světe, div se, člověk není jediný, kdo to tak prožívá. Představte si, že krysy mají podobné fyziologické reakce jako vy. Tedy pokud jde o sex a možná i ten orgasmus.

Stejné sexuální vzorce

Studiem sexu, orgastické slasti a zvířat se zabývají vědci z kanadského Montrealu. Ti se snaží lépe pochopit, o čem ten orgasmus vlastně je. A zda ho zvířata prožívají tak nějak po lidsku. Největší obtíž této práce je pochopitelně subjektivní povaha zážitku. Je zřejmé, že zvířata nemohou mluvit a říct, jak u nich vyvrcholení probíhá, nicméně i tak se akademikům podařilo zjistit pár věcí.

U mužů je synonymem sexuálního vyvrcholení ejakulace, tedy výstřik „mlíčí“. Ženy zase o vrcholu blaha dávají vědět rytmickými kontrakcemi dělohy a svalů. Těchto fyziologických změn těla si při troše všímavosti nelze nevšimnou. No a potkani a lidé jsou si v některých těchto ohledech podobní. Když se jedná o fyziologickou stimulaci a dráždění, chovají se stejně, reagují zvýšeným vzrušením, průtokem krve do genitálií a kontrakcí svalů.

Zvířecí modely a jejich choutky

V sexuálním světě krys to navíc chodí tak, že si samice vybere, koho zaujme a kdy.  Samce aktivně povzbuzuje a provokuje, což je další s nápadných signálů toho, že se zvířecí sex neliší od toho lidského. Koneckonců, samci a samice potkanů ​​mají i mechanismy učení. Vracejí se k partnerům, kteří jim voní a dávají jim tak přednost před jinými potenciálními adepty k páření. Není vám to povědomé?

Když ucítíte parfém, jenž vám někoho připomíná, vyvolá to ve vás vzpomínky. I na ten super sex ve výtahu. No a potkani a krysy na pachy reagují taky. Tahle zvířata jsou si vědoma sexuálních podnětů namířených proti nim a chovají se způsobem, který v mnoha ohledech napodobuje muže a ženu. Nebo my napodobujeme je? Kdoví, u koho to všechno začalo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat