Zásadní projevy nedostatku sexu

Hlava se vám může rozskočit a v noci místo spánku počítáte ovečky? Vašemu tělu i duši nejspíš chybí sex. Podle čeho dalšího se pozná, že v tomhle směru trpíte nedostatkem?

Člověk bez sexu může vydržet poměrně dlouho, klidně i celý život. Udává se, že těch, kdo drží sexuální distanc (půst) jsou v populaci asi tři procenta. Obecně se těmto lidem říká asexuálové.

Ti sice cítí erotickou přitažlivost, nicméně schopnost a touha po styku nebo masturbaci je u nich menší než u ostatních. Vinou toho se často (a nejen oni) potýkají s negativními dopady, kterými tělo dává najevo, že reprodukce a milostné kratochvíle patří k přirozené lidské potřebě. Ostatně, víte, jak se nedostatek sexu projevuje? Někdy může být těžké signály těla přehlédnout, protože se spojují s jinými problémy, kterými člověk každý den čelí. Těžké ale neznamená nemožné.

Nadměrná nervozita

Pravidelný sex snižuje krevní tlak. Navíc platí, že po aktu se do organismu uvolňuje koktejl chemických látek včetně oxytocinu a prolaktinu, který přispívá ke zmírnění stresu a zároveň navozuje relaxaci. Jakmile je jedinec právě o tohle ochuzen, objevuje se u něj nadměrná nervozita a trvalý stres. V některých extrémních případech to může vést k závažným fyzickým a filologickým reakcím, třeba svědění kůže.

Náchylnost k nemocem

Podle vědců z Univerzity Wilkes v Pensylvánii sex jednou až dvakrát týdně zvyšuje počet protilátek proti chřipce a nachlazení, a to o celých 30 %. V podstatě milování posiluje obranyschopnost, z čehož vyplývá, že kdo mu moc nedá, ten chodí nemocem naproti.

Nekvalitní spánek

Sex potlačuje účinky stresového hormonu kortizolu. Zvýšená hladina kortizolu má za následek problémové usínání i špatný spánek. To časem může vyústit i v neodůvodněné stavy úzkosti a migrény.

Rapidní změna ve stravování

Mezi znaky sexuální frustrace patří také přejídání, nebo naopak ztráta chuti k jídlu (emocionální stravování). Postižený se snaží své touhy přebít třeba zálibou v cukrovinkách či solených produktech.

Časté sexuální fantazie

Za vším hledej sex. V banánu vidíte falický symbol, obraz na zdi připomíná soulož dvou lidí. V noci přicházejí erotické sny. Čím to asi je, že?

Hyperaktivita mimo ložnici

Jelikož postel se stala místem pouze pro četbu, sledování televize a poslouchání hudby, dotyčný, který trpí absencí milování, se snaží vyplnit prázdné místo svého života činnostmi, jež zaměstnávají jeho mysl i tělo. Najednou je ho všude plno. Chodí běhat, věnuje se charitě, nakupuje sousedům, venčí psy z útulku, má několik koníčků a nehodlá se zastavit. To proto, že když si dá pauzu, myslí na „to jedno“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat