Vztahoví zabijáci dobrého sexu

Co by se stalo, kdyby se lidé mohli milovat kdykoli a jakkoli? Ačkoli mnozí právě o tomhle sní, nonstop připravenost k sexu, aktivní libido a vhodné podmínky pro soulož zná jenom pornografie. V reálu se každý v určité fázi svého života potká se zabijáky milostných prožitků. Které věci super sex umí zadupat do země?

Vnitřní strana stehen, rty, bradavky, klitoris nebo třeba žalud. O erotogenních zónách se toho napsalo již hodně. Jedná se o místa na povrchu těla, jejichž stimulací dochází k nárůstu sexuálního vzrušení. Méně se však hovoří o tom, že nejdůležitější a možná zároveň i nejkomplikovanější erotogenní zónou a pohlavním orgánem (u obou pohlaví) je mozek. Ten, když nespolupracuje, zhatí všechny plány na dobrý sex. Kvůli čemu? Tohle stojí v cestě megalomanským intimním zážitkům a uspokojení!

Vztahové problémy

Napětí a emoční vzdálenost mohou podkopat sexuální život páru. Konflikty, které se sexem na první pohled nemají nic společného, se však v posteli „odmění“ odcizením a různými dalšími potížemi. Jedná se o hádky na téma financí, výchovy dětí, ale i nedostatku společného času. Dlouhodobé potíže je nutné řešit a každá výměna názorů si zaslouží smysluplné a věcné uzavření. Zjistíte-li, že si již dávno nemáte co říct, a vlastně k sobě navzájem nechováte důvěru a úctu, zvažte, zda takový (toxický) vztah má cenu.

Tlak na výkon

Za selháním v posteli stojí i nervozita a úzkost z výkonu. Každý desátý český muž má problémy s erekcí, za které se stydí. Ale ani ženy nepřekypují sebevědomím. Dělají si starosti se svým tělem po dětech, povislými ňadry a celulitidou. Neuvolní-li se, mají pak potíže s fyzickým kontaktem, ale i s dosažením orgasmu. Milování tolik nevyhledávají, přitom své stávající partnery stále přitahují a vzrušují.

Psychické poruchy

Život se může sesypat naprosto každému. Počet lidí s depresemi narůstá, stejně jako těch, kdo pravidelně navštěvují psychology, psychiatry a terapeuty. V mnoha případech lékař vyhodnotí nutnost medikace a předepíše antidepresiva. Jejich vliv na sexualitu bývá markantní, podobně jako nevyrovnaná psychika. U nemocných léčených antidepresivy je udáván výskyt sexuálních dysfunkcí v rozmezí 40–⁠80 %.

Stres a změny životního stylu

Stres a únava mohou rychle snížit váš sexuální apetit. Neustálé napětí totiž podporuje tvorbu hormonu kortizolu, který zabíjí testosteron. O něm je známo, že ovlivňuje chuť na sex u mužů i u žen. V podstatě jakékoli hormonální změny s libidem i sexuálními prožitky pořádně mávají.

Kupříkladu při menopauze, kdy klesají hladiny nejen testosteronu, ale i estrogenu a progesteronu, také sexuální zájem klesá. A vaginální suchost na pohodě při milování nepřidává. Není tedy výjimečné, že žena v přechodu fyzický kontakt dlouhodobě odmítá už jen proto, že má strach z jeho průběhu a případné bolesti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat