Milostným vztahům na pracovišti nahrává psychologie

Flirt mezi kolegy je dnes normální náplní pracovní doby. Stejně jako sex o polední pauze! Pohybovat se totiž ve stejném okruhu lidí zvyšuje vzájemné sympatie i milostné napětí. Jak moc takové povyražení ohrozí kariéru?

Co je v domě, není pro mě. Kdo by tohle úsloví a zároveň i doporučení neznal! Kolik lidí se s touto dobře mířenou radou ale ztotožňuje? No, moc jich není. Tedy alespoň podle statistik, které uvádějí, že s flirtem na pracovišti mají místní bohaté zkušenosti. Je snad zaměstnání novodobou náhražkou seznamky? Nebo v tom hraje roli něco docela jiného?

Romantika o polední pauze? Běžná praxe

Z výzkumu sexuálního chování, který provedla společnost STEM/MARK, vyplývá, že románek s kolegou, nadřízeným nebo podřízeným zažilo přibližně 65 procent české populace. Jeho závěry také sdělují, že sexu přímo v práci neodolá každý třetí muž. Pokud jde o ženy, těch, které si milováním občas zpestří pracovní dobu či přesčas, je zhruba 30 procent. A teď se nabízí otázka – je to dobře, nebo špatně? Jak se to vezme, tahle mince má svůj pozitivní rub i hodně nepříjemný líc.

Koukni, jak díky tobě plním limity!

Přední česká sexuoložka Laura Janáčková se domnívá, že milostné napětí mezi oběma pohlavími může zvýšit pracovní výkon až o polovinu. Pánové a dámy pohánění přitažlivostí i hormony jsou totiž sebevědomější, motivovanější a hlavně produktivnější. Na druhou stranu, jakmile vztah ztroskotá, končí nejen legrace, ale i zápal do plnění povinností, což kariéru bezpochyby ohrozí. Raději si s nikým nic nezačínat? To je rozumné stanovisko. Ale copak to jde?

Láska se rodí už po sedmi dnech

Američtí vědci z newyorské univerzity Hamilton College došli na základě své studie k názoru, že čím více a častěji se člověk pohybuje ve stejném okruhu lidí, tím mu dotyční připadají atraktivnější.

„Nesporným faktem je, že lidé bývají přitahováni k jedincům, které potkávají pravidelně. A to i v případě, že jim při seznámení nepřišli vůbec ničím zajímaví. Je to prostě psychologie,“ vysvětluje psycholog a spoluautor studie Ravi Thiruchselvam s tím, že cítit sympatie ke kolegovi můžete už po týdnu každodenního kontaktu. Odpor je tedy zřejmě marný!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat