Ideální čas na sex podle chronotypu

Vy chcete, on ne. On chce, ale to zase vy nemáte náladu. Na sex snad nikdy není ideální čas! Nebo se tomu pomyslnému báječnému sladění aspoň dá přiblížit? Tak na to si vsaďte. Jen je třeba rozluštit, jaký jste chronotyp – a pak ho porovnat tím partnerovým. Jste spíš medvěd, nebo delfín?

Nedělejte si starosti s tím, že jinde to šlape jako po drátkách. Podle statistik se 72 procent sexuálních setkání odehrává v pozdních hodinách, to znamená okolo desáté hodiny večerní, kdy děti už spí a partneři jsou v posteli. To, že si dva na milování najdou čas, je sice krásné, ale co se týče výkonu a prožitku, není to žádná sláva.

Tak si pospěš, miláčku!

Většina lidí si stěžuje, že je touto dobou již značně unavená a ospalá. Někteří jedinci bez obalu přiznávají, že milování moc nedají, zkracují předehru a spěchají na orgasmus ve snaze sex urychlit. Vždyť ráno se vstává do práce! Na jejich omluvu se sluší uvést, že se jedná o přirozenou reakci těla a laškovné hrátky přírody.

Kompromis, na který se lehce zvyká

Později večer v těle klesá hladina testosteronu (ten je zodpovědný na libido), estrogenu a progesteronu, stejně jako adrenalinu a kortizolu, zatímco melatonin, hormon spánku, svoji produkci navyšuje. Platí tedy, že z hormonálního hlediska vlastně nemá smysl se večer o něco snažit. Testosteronu je v organismu nejvíc po ránu, a to u mužů i žen. Ranní sex se tak vyloženě nabízí.

Zvyšuje výkonnost, podporuje kreativitu a zlepšuje náladu. Tyhle jeho účinky přetrvávají až 24 hodin. Jenže ne každý má čas nebo náladu hned po zazvonění budíku svlékat kalhotky. Proto americký klinický psycholog Michael Breus odtajnil, že existují čtyři chronotypy, podle kterých se dá touha partnerů sladit. K jakému zvířeti se přirovnáte?

Lev, medvěd či delfín

Delfíni jsou nejaktivnější ve 20.00, lvi hýří energií mezi šestou až sedmou ranní, medvědi v sedm ráno a ve 21 hodin večer, vlci si lebedí v 10.00 nebo ve 22.30. Všímejte si, kdy jste nejvíc v pohodě a sledujte i návyky svého partnera, popřípadě jeho pokusy o fyzický kontakt. Pak jednoduše porovnejte obě vaše data a zjistěte, kde se překrýváte, nebo aspoň k sobě přibližujete. To je vaše ideální načasování pro sex.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat