Optimální délka milování zažene pocit nudy

Může být nesmírně krásný, fascinující a divoký, nebo taky všední, nudný či dokonce otravný. Sex má mnoho podob, ale jak dlouho by vlastně měl trvat? Sexperti mají odpověď!

Sex je intimní a rozmanitá záležitost, o tom není pochyb. I proto se odborníci neustále zajímají o detaily ze života párů i jedinců. Třeba psychologové z australské Queenslandské univerzity tvrdí, že pohlavní styk může trvat od 33 sekund až po 44 minut, záleží na aktuálním rozpoložení každého páru.

V každém případě je pak průměrná délka milování vyčíslena na zhruba 5,4 minuty – bez předehry. Ta obvykle trvá asi 15 minut. V mnohých tato čísla vyvolávají pochybnosti. Opravdu se lidé milují tak krátce? Nebo vám osobně naopak oněch pět minut a kousek přijde jako věčnost? Pravda je taková, že rozhodně není nutné si pořizovat stopky a řešit, jestli zrovna váš sex je delší nebo kratší – v porovnání s ostatními.  

Kde je vlastně ten začátek?

První nejasnost začíná při určování toho, kdy sex začíná a končí. Zatímco první člověk vidí zahájení v pohlazení nebo polibku, druhý si milování spojuje s pronikáním penisu do pochvy. A kde je závěr? Lidé mohou říct, že sex končí orgasmem. Nebo dohrou, tedy mazlením po vyvrcholení. Obecně si však většina jedinců orgasmus představuje jako cílovou čáru.

Standardy nemusejí představovat ideál

V každém případě muž je připraven jít na věc po několika minutách přímé pohlavní stimulace (podle různých studií mu stačí pět až šest minut), kdežto žena je psychicky i fyzicky zralá až po 13,4 minuty. Ale ani cokoli pod nebo nad tím není špatné. Ve skutečnosti mezi sexuálními terapeuty panuje shoda v tom, že neexistuje žádný absolutní, standardní nebo snad ideální časový rozsah pro „dobrý sex“. Záleží hlavně na tom, co vám i milenci vyhovuje, a jaká je aktuální nálada.

Ten nejdůležitější faktor ze všech

Platí, že sex by měl trvat tak dlouho, dokud to obě strany baví, tedy několik minut po několik hodin. Pokud potřebujete obecné měřítko pro spokojenost, tak velká většina lidí udává, že je milování po 30 minutách od zahájení začíná nudit. Obvykle je to však zapříčiněno menší pestrostí milostného života.

K tomu, aby se v ložnici udržela jiskra, je výhodné praktikovat jak rychlovky, tak i hlubší milování s poctivou předehrou a dohrou. Jakmile je pravidelná sexuální rutina narušená, zvyšuje se sexuální energie a vzrušení. Výchozím bodem však opět bývá hlavně to, s čím jste vnitřně ztotožněni. Kvalitní sex totiž nemá žádné hranice.

Zdroje: jsm.jsexmed.org, thehealthy.com, theconversation.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat