Sex podle stále stejného vzorce

Stala se z vašeho sexu jen docela nudná rutina s předvídatelným scénářem? Pak pro vás máme strategie, jak do vztahu zase pustit vášeň.

Když se dva lidé zamilují, shodnou se prakticky na všem, na čem se jen dva lidé shodnout mohou. A tenhle stav si chtějí uchovat pokud možno navěky. I v posteli. Proto přistupují na kompromisy. Nejdříve se nezdají totiž důležité a významné. On se nelíbá rád? Nevadí. Ona nevyhledává orální styk? Žádný problém, to přece nehraje velkou roli. A přesto větší, než si myslíte.

Nejpozději tehdy, když se ze sexu stane rutina s předvídatelným průběhem. Ty děláš tohle a já zas to – a každý dojde k orgasmu. Oba v sobě ale hodně zapřete a neděláte nic, co by ten druhý dělat nechtěl a redukujete svoji sexualitu pouze na to, co se líbí partnerovi a obráceně. Tak jednoho dne skončíte v bodě, který jeden sexuální terapeut nazývá „nejmenší společný jmenovatel“. A udělat ze sexu matematiku je docela nuda, že?

Kompromisy do postele nepatří

Proto kvůli sobě i kvůli vaší společné lásce v sexu kompromisy nedělejte a svoje potřeby hrdě tlačte do popředí. To neznamená ovšem, abyste svého partnera nutila dělat něco, co si vy přejete. Využijte vhodných příležitostí, jak mu naznačit, vysvětlit nebo ukázat, jak to máte rádi nebo se vám něco konkrétního líbí. Vezmeme-li jako příklad právě líbání, můžete vyzkoušet při nějakém láskyplném okamžiku říct: „Můžu ti ukázat, jak mám líbání ráda?“ Ukážete partnerovi něco, co je pro vás důležité a nabídnete mu možnost. Pokud odmítne, můžete mu příště ukázat zase něco jiného. A zeptejte se ho hned, co byste vy mohla dělat jinak, co by zase mohlo potěšit partnera. Občas se totiž mylně domníváme, že ten druhý by něco dělat nechtěl, a přitom může být pravda úplný opak – jen se oba stydíte zeptat. Změna a konec frustrace totiž začíná v hlavě, ne v posteli.

To nejdůležitější v sexu by měly být vaše cíle. Které ale nenásilně, a ne příliš sobecky proberete s vaším partnerem.

Zdroj: názory autora, verywellmind, birdie







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat