Syndrom zlatého penisu způsobuje nedostatek konkurence

Penis může být malý, velký, tlustý, tenký, masitý, široký i zakřivený, ale v poslední době se spíš mluví o tom zlatém. Co to znamená, když je pánské přirození přirovnáváno k tomuto měkkému a drahému kovu žluté barvy? Mladší ženy jsou v ohrožení!

Společnost se zkrátka přizpůsobuje aktuálním podmínkám. Pandemie koronaviru přesunula flirt a seznamování spíš do virtuálního prostředí. Covid změnil priority dokonce až tak moc, že bez očkování na nějakou osobní schůzku často ani nedojde. Podle americké antropoložky Helen Fisher téměř 60 procent singles by nemělo s neočkovanou osobou sex, a to za žádných okolností. Možnosti, jak se „spárovat“, se tak zužují. A nová, nastupující generace to prozatím nezachrání.

Syndrom zlatého penisu jako problém

Téměř 60 % vysokoškolských studentů v USA jsou ženy, takže muži logicky patří k nedostatkovému „zboží“. O zbylých 40 % studujících pánů je tudíž mezi ženami větší zájem. To rozpoutalo vlnu, která se nazývá „syndrom zlatého penisu“. V pozadí stojí nafouknuté ego samců – kvůli množství zájmu, který o ně jejich vrstevnice projevují.

Nedostatek konkurence podporuje aroganci

Termín, který vymysleli newyorští studenti Sarah Lawrence College a který později zpopularizoval americký novinář Jon Birger, se vztahuje na heterosexuální muže na převážně ženských univerzitních kampusech. Jenže aby toho nebylo málo, „syndrom zlatého penisu“ se předpokládá celosvětově.

Podle Českého statistického úřadu od roku 2010 do roku 2017 přibylo 270 tisíc vysokoškolaček a pouze 164 tisíc vysokoškoláků (to je rozdíl 106 000 jedinců). Ve věku do 35 let má vysokou školu 40 % žen a 27 % mužů. Podíl ve prospěch mužů se začíná otáčet až u lidí po pětapadesátce. Ano, v tuto dobu se mnozí pánové rozhodnou, že si vzdělání doplní.

Jsem jen já. Kdo je víc?

Dá se tedy předpokládat, že nedostatek konkurence u mladších mužů na vysokých školách je podhoubím pro pozdější nevěry ve vztazích. Tato generace se považuje skoro až za božstvo. O ní to ale samozřejmě ani tak není, jde o nevyvážený poměr mezi muži a ženami. Pak se není co divit, že si nikdo z výše uvedených nehraje na nějaké závazky.

Konec manželství jako možný scénář

Jakmile pánové mají pocit, že jsou na koni, kultura randění se pro ně stává méně monogamní. Podle odborníků na vztahy pak jedinci mužského pohlaví častěji zacházejí se ženami jako se sexuálními objekty a vztahy jsou pro ně spíš jednorázové. Muži bez konkurence v prostředí, ve kterém se pohybují, také mohou mít špatné sociální a sexuální dovednosti, protože nemají pocit, že by se potřebovali zlepšit, aby na ženy udělali dojem.

Zdroje: https://www.czso.cz/documents/10180/163247822/23006121.pdf/2a13727d-91bf-46b7-b171-b5243a58b95b?version=1.3, https://www.papercitymag.com/culture/no-vaccine-no-sex-new-study-dating-age-singles-covid-19/, https://metro.co.uk/2021/11/02/what-golden-penis-syndrome-is-and-why-its-ruining-dating-for-women-15531834/, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat