Riziko nevěry může zvýšit i pracovní profese

Mít za partnera řemeslníka, specialistu IT nebo podnikatele je vcelku risk. V těchto povoláních se prý podvádí ostošest! On ale ani vztah se zdravotnicí či učitelkou nemusí být úplně monogamní.

K nevěře dochází ze spousty důvodů. Hříšníci se často vymlouvají na to, že hledají věci, které jim v oficiálním vztahu chybí. Někdy to bývá podpora, respekt či pochopení, jindy zase vášnivější sex, smysl pro dobrodružství nebo obyčejný projev uznání. Může mít podvádění něco společného i s profesí? Nevěřili byste, jak moc. Ve kterých zaměstnáních se prý smilní nejvíc?

Kdo je bez viny, ať hodí kamenem

Na tuto ošemetnou otázku se zaměřili ti nejpovolanější, a to tvůrci kanadské internetové seznamky pro zadané, jež nese název Ashley Madison. Prostřednictvím on-line dotazníku vyzpovídali 1 100 uživatelů, přičemž se zaměřili zejména na jejich povolání i zkušenosti s nevěrou. Výsledná analýza přinesla nejedno šokující překvapení. Takže, jak si vedou pánové a v jakých odvětvích věrnost trochu „ujíždí“ dámám?

Zlato, dnes se asi zdržím!

I mistr tesař se někdy utne. To je úsloví, které dokonale vystihuje situaci. V této hříšné hitparádě totiž první příčku jednoznačně obsazují řemeslné profese. Instalatéři, stavaři, malíři, elektrikáři, kominíci, topenáři – ti všichni prý tíhnou k cizoložství. „V těchto zaměstnáních mají lidé nepravidelnou pracovní dobu, což poskytuje skoro neprůstřelné alibi,“ vysvětluje tisková mluvčí zmíněné seznamky Isabella Mise. Ta vyjmenovává i další obory, ve kterých čestnost poněkud pokulhává. Průzkum odhalil, že pletky nejvíce mívají specialisté IT, podnikatelé, hospodští, finančníci a ti, kteří se pohybují v marketingu. Ani lékaři, právníci a učitelé nejsou tak docela bez viny! Jak to vypadá u něžného pohlaví?

V nemocnici je to samý přesčas

Mezi ženami vládnou trochu jiné poměry. Vůbec nejmenší sklony k monogamii prý mají zdravotnice, školitelky a učitelky. Se zahýbáním si hlavu příliš nelámou také právničky, stejně jako umělkyně, sociální pracovnice a operátorky. Mimomanželské poměry podle uvedeného výzkumu nebývají cizí ani prodavačkám. No to jsou ale věci. Kde pracujete vy? A váš partner? Pozor na rizika, která to přináší…

Zdroj: independent.co.uk, https://www.pnas.org/content/116/33/16268







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat