Milování nepatří jen do ložnice

Rizikové těhotenství, menstruace, zánět močového měchýře, pohlavně přenosná choroba… Když sex není možný a technicky proveditelný, vyměňte ho za jisté aktivity, u kterých se pobavíte (a spojíte) téměř stejně jako v posteli.

Někdy to prostě nejde. Naštěstí sex není tím jediným, co pár přibližuje a stmeluje. Čím se dá nahradit, aby to ve vztahu neskřípalo?

Společná sprcha nebo vana

Příčinou více než dvou třetin rozchodů je všeobecná nedostatečná spokojenost partnerů ve vztahu a sexu. Někdy ale i maličkosti mohou odvrátit katastrofu. Studie kolínského institutu Rheingold nazvaná „Společné koupání, sprchování a vířivé koupele“ poukazuje na význam hygienické očisty prováděné v páru. Pobyt pod proudem vody, horká vana či relax ve vířivé koupeli je pro partnerství jako takové velkým přínosem. Navzájem se namydlete, umyjte si vlasy a skočte do nahřátých ručníků.

Pak taky nehledejte důvody, proč partnera objímat nebo líbat. Prostě to udělejte, kdykoli budete mít chuť. Jediný způsob, jak sdělit své pocity, je ukázat, že se navzájem milujete. Vřelé objetí a něžný polibek mluví za vše.

Fyzická aktivita

Nejlepší metodou, která sbližuje i bez pohlavního styku, je nějaký společný koníček, aktivita. Psychoterapeuti vyzdvihují hlavně cvičení, kupříkladu jogging, různé kurzy tantrických masáží, ale ono někdy stačí jít si třeba zabruslit, skočit na lyže, projít se po zasněžených horských pláních, třeba s termoskou a svařeným vínem v ní – pochopitelně s přihlédnutím k aktuálnímu zdravotnímu stavu a kondici.

Filmové večery

Piknik před televizí je výborným nápadem pro všechny, kdo zatouží být spolu i přes vidinu sexuální abstinence. Na zem rozložte deky a polštáře, přidejte malý stolek a na něj položte lehké občerstvení. Dobré snímky, popcorn, víno a noční rozhovory vás stmelí. Představa, že nemusíte nic řešit, je velmi uklidňující. Ale pozor, chytré telefony, tablety a stolní počítače nechte stranou.

Příprava jídla

Vaření bok po boku utužuje vztahy a prohlubuje intimitu. V případě, že přípravu jídla nesnášíte, nebo si jen v kuchyni připadáte neohrabaně, navštivte nějaký kurz (může být i v online formě), prohlédněte si pár videí na internetu, pokuste se společně s partnerem uvařit nebo upéct něco výjimečného. Projekt, který je jen váš, přiživí vaši touhu se v partnerství zdokonalovat. Ostatně, láska prochází žaludkem a nahé vaření je taktéž velmi populární.

Zdroje: bonobology.com, rheingold.marktforschung.de







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat