Spalování kalorií při sexu

Každá spálená kalorie je dobrá! Pravidelně chodíte pěšky, vystupujete o zastávku dřív, máte permanentku do fitka a hlídáte si stravu. Tukových buněk se ale můžete zbavit i v noci. Stačí, když v posteli předvedete pořádné rodeo!

Tukové zásoby se začínají tenčit již od začátku fyzické aktivity, ideálně aerobního výkonu, nicméně hluboko usazený tuk se spaluje až po 20 až 30 minutách pohybu. Obecně však platí, že jakýkoli druh cvičení je pro tělo přínosem, a to včetně sexu, který je možné považovat za pohybové aktivity. Jak je to s konkrétními čísly?

Běžecký pás vs. sex

Přesný počet kalorií, které „necháte“ v posteli, se liší, nicméně orientačně se dá jejich hodnota odhadnout. Studie z quebecké univerzity v Montrealu v Kanadě, jejíž výsledky uveřejnil portál NBC News, porovnávala spotřebu energie při sexu se středně intenzivním cvičením na běžícím pásu.

Během 24minutového sexuálního sezení akademici zjistili (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3812004/), že muži spálili 101 kalorií – tedy 4,2 kalorie za minutu, zatímco ženy 69 kalorií nebo 3,1 kalorie za minutu. A během 30minutového sezení na běžicím pásu pánové spálili 276 kalorií a dámy 213 kalorií. Tato studie ukazuje, že sex skutečně spaluje kalorie, i když ne tolik jako středně intenzivní cvičení. Proto je třeba na aktivitě v ložnici přidat.

Lepší hodnoty? Více se snažte!

Cílem je milovat se déle a intenzivněji, tedy volit fyzicky náročnější milostné polohy, jako je třeba jezdecká pozice u milence v klíně. Vhodné jsou i polohy vestoje, které si žádají udržení stability. Platí, že pokud je v místnosti horko, tím více kalorií spálíte. Zvyšte tedy teplotu v místnosti.

Houpačky nejsou jen pro děti

Máte-li nějaké zdravotní omezení, kupříkladu bolesti zad nebo kloubů, můžete zkusit závěsné erotické houpačky, které umožňují větší pohodlí i v těch nejodvážnějších polohách. Sex zakončete orgasmem, symbolizuje úbytek čtyř kalorií (https://www.sciencealert.com/sex-usually-burns-around-half-of-the-calories-as-a-good-run-but-it-could-be-bette). Výhodou je v tomto případě schopnost multiorgasmu.

Některé ženy v rámci jednoho milostného setkání vyvrcholí třeba i desetkrát, což je celkem minus 40 kalorií – bez práce. Pro představu, jedná se o 100 gramů brokolice nebo nějakých 40 gramů brambor.

Studie také ukazují (https://www.health.harvard.edu/exercise-and-fitness/is-sex-exercise-and-is-it-hard-on-the-heart), že průměrná maximální tepová frekvence během orgasmu je přibližně stejná jako tepová frekvence při chůzi po schodech. Srdce se tedy díky němu udržuje v kondici. Milování zároveň ulevuje od stresu, zlepšuje pleť a při četnosti dvakrát týdně v těle zvyšuje hladiny důležitých látek bojujících proti nemocem.

Zdroje: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3812004/, livehealthily.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat