Přizpůsobivost pochvy má své hranice

I když je elastická a dokáže se přizpůsobit, rozhodně není z ocele. Pochva potřebuje jemné zacházení a některé věci v ní rozhodně nemají co dělat. Čeho se vzdát a proč si dát pozor i na sliny?

Vagína je úžasný lidský orgán, který navíc nestárne! V padesáti letech vypadá stejně jako v patnácti, ale aby byl v nejlepší kondici, je třeba o něj pečovat. Co by se do pochvy nikdy nemělo dostat?

Improvizovaná dilda s cukrem

Mezi oblíbené náhražky erotických pomůcek patří třeba okurka. A vlastně, proč ne? Nemá ostré hrany, dá se nahřívat v mikrovlnce (nebo ochlazovat ve studené vodě) a potáhnutá prezervativem může poskytovat nové vjemy. Jiné je to však v případě, kdy místo ní použijete banán (bez kondomu), popřípadě si pro smyslné hrátky vyberete med, sladký sirup, čokoládu a podobně. Aplikace těchto jinak neškodných „pomůcek“ může narušit jemný ekosystém a pochvy a narušit její optimální pH. Výsledkem je bakteriální vaginóza.

Vazelíny a jiná nebezpečná maziva

Lidé, kteří používají vazelínu jako lubrikant, si koledují o infekci. Pravda je taková, že vazelína je určena pouze pro vnější použití, takže se nehodí pro penetrační nebo orální styk. Saháte spíš po krémech a pleťovém mléku? Tak ani tohle zrovna není výhra, obojí obsahuje parfémy a konzervační látky, jako jsou parabeny. Ty klín dráždí.

Samostatnou kapitolou je pak máslo, které, když se vyndá z ledničky, na první pohled působí jako skvělý lubrikant. Opak je pravdou. Pokud si ho vložíte do pochvy nebo řitního otvoru a poté místo řádně nevyčistíte, máslo se začne kazit a žluknout. To způsobí infekci v důsledku růstu bakterií.

No a co se týče slin, tak i u nich buďte obezřetní. Musíte mít jistotu, že milostný partner je stoprocentně zdravý. Vědci již léta apelují na to, že ti, kdo sliny používají jako lubrikant, mohou šířit kapavku a vaginální kvasinkové infekce.

Mražené potraviny

Led se obvykle používá k vytvoření kontrastu mezi teplotou těla a chladem. Přejíždí se jím po stehnech a vnějších stydkých pyscích, ale ani on se nedoporučuje zavádět. Cokoli mraženého, tedy i sáčky se zeleninou, se mohou přilepit na stěnu pochvy a způsobit poleptání. Pokud je přece jen budete chtít vyzkoušet, vždy použijte kondom.

Skleněné lahvičky

Sklo se snadno rozbíjí, čímž vzniká riziko vážného krvácení. Nikdy, opravdu nikdy, do pochvy nevkládejte nic z tohoto materiálu.

Kartáč na vlasy

Štětinky na vlasovém kartáči, stejně jako ty na kuchyňské štětce, kterými čistíte úzké a těžko přístupné lahve, v klíně nemají co dělat. Jakékoli kartáčky jsou příliš abrazivní pro měkké genitální tkáně a mohou vám ublížit.

Zdroje: medicalnewstoday.com, dailystar.co.uk







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat