Emancipace? Tak na TO chlapa nesbalíte

09.06.2010 | Sex a vztahy

Jsou krásné, nezávislé a ambiciózní – prostě emancipované. Věnují se sobě, kariéře a nepoužívají ženské zbraně. Takové ženy jsou pro muže velkou neznámou. Z jedné strany se jich bojí, ale zároveň jsou pro ně lákadlem.

Emancipovaná žena je prostě dráždí. Ale jak dlouho?

Ještě stále jsou mezi námi lidé, kteří si pod pojmem emancipovaná žena představí ošklivou kariéristku, o niž muži nestojí, a proto se schovává za emancipaci. Realita je však někde úplně jinde. Emancipace tkví v něčem jiném. Emancipovaná žena jen prostě nepoužívá ty, podle ní prostoduché, ženské zbraně. Musím přiznat, že i já si občas zahraji hru „Na blondýnu.“ Pokud něco potřebuji a člověk naproti mně je muž, použiji scénář hloupoučká žena v nesnázích. Nejvíc se mi tato hra osvědčila v autoservisu, kde kolem mě, chudinky zoufalé, běhali tři mechanici. Vše zkontrolovali, ukázali, vysvětlili a při otázce, kolik budu platit, jen mávli rukou… prý to nestojí za řeč. Tak přesně tohle je emancipovaným ženám cizí.

Emancipovaná žena jasně a bez okolků řekne, co chce. A to i ve vztazích a sexu. Jasně stanoví svá pravidla a požadavky a muž je buď akceptuje, nebo c'est la vie, to je život a přijde někdo jiný. Nečekají, až je začne nějaký muž balit, pokud se jim líbí, řeknou to. Nehrají si na nedobytnou pevnost a to muže přitahuje. Proč by měli někde bojovat, když tady se hraje s odkrytými kartami.

Jenže pozor. Chlap prostě zůstane chlapem. Dříve nebo později se v něm projeví ten bojovník, samec. Potřebuje ženu vábit, lákat, hrát hry. Snadná kořist prostě omrzí. Na občasný, nezávazný sex proč ne, ale jako partnerku si emancipovanou ženu muži nevybírají.

Muž chce být vůdce

Muži prostě milují fakt, že je ženy potřebují. Musí to být on, kdo velí, kdo, jak se říká, nosí kalhoty. A tento pocit jim emancipovaná žena neposkytne. Potřebují tu zoufalou ženu, která křičí, že je v ložnici pavouk, neotevře si sama sklenici se zavařeninou a neposeká celou zahradu.

Chce to najít kompromis

Ale ruku na srdce. Jak dlouho ženě vydrží pocit uspokojení z toho, že všechno zvládne sama. Dřív nebo později se ve většině emancipovaných žen probudí ta malá holčička, která snila o princi na bílém koni, o svatbě v dlouhých, bílých šatech a závoji. I emancipované ženy potřebují lásku, něhu, podporu. Prostě takové to partnerské sdílení.

Takže emancipované ženy pozor. Pokud vedle sebe stále nemáte vhodného partnera a všichni od vás utečou, zamyslete se nad tím, jestli něco neděláte špatně. Copak je tak strašné, když necháte muže otevřít kompot, nasekat dříví či smontovat skříň? Ono se přece jen lépe usíná v mužské náruči a večeře při svíčkách s lahví vína taky chutná lépe s partnerem než s kamarádkou.

Takže jako u všeho, i u emancipace platí, všeho s mírou a pokuste se najít přirozený kompromis.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat