Sexuální kompatibilita s partnerem

Uspokojivý sex je jedním z nosných pilířů vztahu. Ještě úplně nevíte, zda si s novým partnerem budete ve všech směrech rozumět? Dá se to snadno zjistit. A jak intimní souhru podpořit?

Kdybychom slovo kompatibilita hledali ve slovníku, objevili bychom, že jde o vzájemnou slučitelnost, snášenlivost a spojitelnost. Co ale taková kompatibilita sexuální? S její přesnou definicí je to horší. Nikdo totiž v podstatě neví, jak ji správně vysvětlit, nicméně o její důležitosti se ani trochu nepochybuje.

Faktor, který se obtížně popisuje

Tohle prostě není něco, o čem se píše v encyklopediích a odborné literatuře. Je to míra, do jaké pár vnímá a sdílí erotické přesvědčení, což zahrnuje také frekvenci, délku a místo pohlavního styku. Mít s partnerem podobné názory a intimní touhy je důležitým prvkem sexuálního a vlastně i vztahového fungování (1). Jste se svým vyvoleným teprve pár týdnů, takže se ještě „oťukáváte“? I tak můžete základy sexuální kompatibility začít pokládat, z čehož vytěží milostný život i svazek samotný. Jak si pojistit spokojenou budoucnost?

Co na srdci, to na jazyku

Mlčeti zlato? Ačkoli toto úsloví dobře známe, jsou situace, kdy se jeho reálné praktikování tak docela nevyplácí. Komunikace je v novém vztahu zásadní, a to hlavně, když jde o sex. Buďte otevření ohledně toho, co se vám líbí a nenechávejte si své preference pro sebe (2). Že se to snadněji řekne, než udělá? To je asi pravda, ale jde přece o vaše dobro, tak seberte odvahu! Čím dříve se do toho pustíte, tím dříve budete mít uspokojivé milování.

Nenápadný průzkum je dobrý průzkum

Pořád se vám nějak nechce postavit milence před hotovou věc a vyptávat se ho na hodně osobní věci, u kterých se oba budete červenat? Jděte na to od lesa a nenápadně. Průzkumné rozhovory půjdou lépe na neutrálním území, v ložnici od nich raději upusťte. Zkuste na milostné hrátky nenápadně zavést řeč při nedělní snídani nebo na výletě. Třeba zjistíte, že jste oba naklonění stejným dobrodružstvím, technikám i polohám (2). A co když ne?

Neházejte ručník do ringu

Naprostá sexuální kompatibilita není automatickou zárukou. Touhy se navíc mohou v průběhu času měnit. Je důležité o nich diskutovat, a pokud nebudete na stejné vlně, snažte se alespoň najít přijatelný kompromis pro vás oba (2).

Zdroje: (1) www.journals.sagepub.com/doi/10.1177/0145445500243002, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6699928/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat