Praktiky bezpečného sexu

Sex je především o potěšení, ale taky o pohodlí a vyloučení rizik, které přispívají ke zdravotním problémům. Jak se v posteli chovat, aby váš klín nepotkalo nic zlého? Pozor si dejte na vykonávání malé potřeby, erotické hračky i hygienu!

Touha, vzrušení, nekonečně silné orgasmy, uvolnění, slast, ale i bezpečí. Sex je od každého něco, a když už se na něj dáte, měli byste mít přehled o tom, co ho dělá zdravým. Dodržujete tato pravidla?

V koupelně nebuďte příliš akční

Před zahájením sexuálních praktik je vhodné se očistit koupelí nebo sprchou. Pokud potřebujete močit tak silně, že to odvádí vaši pozornost, jděte na toaletu. V případě, že nutkání není akutní, pokuste se odolat a s vykonáním malé potřeby počkat až na závěr (po sexu). Během pohlavního styku se totiž vaginální bakterie mohou dostat zpět do vaší močové trubice, což představuje náběh na infekci nebo zánět. Proud moči je ale vyplaví (1).

Samostatnou kapitolou je čištění zubů. Cítíte-li, že se bez kartáčku a svěží ústní dutiny neobejdete, postupujte obezřetně tak, aby v ústech nevznikly žádné oděrky a tím i vstupní brány pro bakterie. Při intenzivním francouzském líbání klidně může dojít k přenosu nákazy kupříkladu žloutenkou (1).

Chraňte se

Při sexuálních aktivitách používejte bariérovou antikoncepci, jako jsou mužské kondomy. Ty zabraňují sexuálně přenosným infekcím, jako je syfilis, kapavka, chlamydie, hepatitida B a HIV-AIDS. Před jejich aplikací vždy zkontrolujte dobu expirace a myslete na to, že rizikový pro nákazu žloutenkou je i nechráněný anální styk. Co se týče ochrany před otěhotněním, konzultujte se svým lékařem, jaká varianta je pro vás tou nejvhodnější. Nabízí se nitroděložní antikoncepční prostředky – tělíska, injekční antikoncepce, perorální antikoncepční pilulky a podobně (1).

Neodbývejte své sexuální hračky

Sexuální hračky jsou předměty, které zvyšují potěšení v rámci masturbace nebo partnerského sexu. Po každém použití je očistěte antibakteriálním mýdlem a uložte do krabic nebo obalů výrobce. Také dbejte na to, aby se nedostávaly do kontaktu s jinými předměty, neulpíval na nich prach ani zárodky bakterií (1).

Klín myjte čistou vodou

Vaše soukromé prostory lze čistit vlažnou vodou. Ujistěte se, že si pochvu myjete zepředu dozadu. V opačném případě hrozí přenos infekce bakterií z anální oblasti do té vaginální. Vyhněte se drhnutí, protože může poškodit citlivou pokožku. Protože má vagina kyselé pH, držte se dál od alkalických mýdel, a kromě vody upřednostňujte speciální gely určené pro intimní hygienu. Pokud chcete změnit chuť a vůni svých intimních partií, věnujte pozornost tomu, co pijete a jíte. Sladkost poševním šťávám dodávají banány nebo jahody (1).

Zdroje: Názor autora, (1) www.journalagent.com/travma/pdfs/UTD_18_6_519_523.pdf







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat