Hrudky ve spermatu ženu nemile překvapí

Muži si přejí, aby ženám při milování chutnali – se vším všudy. Zatímco chuť ejakulátu ovlivnit mohou, kupříkladu stravou nebo absencí kouření, s jeho texturou už to tak snadné není. Kdy se ve spermatu objevují hrudky a co to znamená?

Výměšek pohlavních žláz svého milence můžete mít v ústech, na prsou, v pochvě a kdekoli jinde, klidně i v jídle. Ostatně, kuchařky s recepty, které sperma obsahují, jsou k mání už dávno. Ejakulát má nejčastěji mléčně bílou, sklovitou, někdy nažloutlou či nahnědlou barvu, je vláčný a má vyšší viskozitu. Příležitostně může být i trochu hrudkovitý, což děsí muže i ženy (1). Oprávněně?

Představa o „normálním“ spermatu

Každý muž má semeno, které je pro něj charakteristické, tedy aspoň pokud jde o množství, vůni, chuť a strukturu. Někteří samci mají ejakulát přirozeně hustý, zatímco u jiných se dá hovořit o řídkosti až vodnatosti. Díky fruktóze, kterou obsahuje (přírodní cukr), má mírně nasládlou chuť, ale ta se mění v důsledku mnoha faktorů, včetně stravy, cvičení, tělesné teploty, užívání alkoholu a drog, vypitých tekutin, frekvence ejakulace a podobně (1). A teď to přijde.

Nejdřív gel, potom téměř voda

Textura semene se se po jeho výronu (ejakulaci) mění. Důvod? Když je pánské mlíčí vystaveno vzduchu, začne chladnout a stává se vodnatým a tekutým (ke zkapalnění dochází zhruba po 30–60 minutách). To znamená, že jakmile muž prožije orgasmus, dostane ze sebe obvykle hustou, lepkavou dávku biologického materiálu, který kromě jiného obsahuje bílkoviny. A právě ty mohou způsobit onu hrudkovitost a nezvyklou tuhost, což je zcela normální (2).

Kdy být na pozoru?

Pokud se ve spermatu vašeho partnera objevují shluky rosolovitých kuliček, ponechte to bez povšimnutí, tento stav skutečně riziko nepředstavuje. Jakmile ale zaznamenáte výraznou změnu vzhledu ejakulátu, kupříkladu ve spojitosti s jeho barvou, a navíc se milenec necítí dobře (má vysokou teplotu, trpí bolestmi, stěžuje si na nepohodlí při močení, krev v moči nebo výtok z penisu), kontaktujte lékaře. Může se jednat o sexuálně přenosnou infekci nebo zánět v močové trubici. Obojí je řešitelné, zvlášť když se s léčbou neotálí. Myslete na to, že neléčené záněty přechází do chronické formy, přičemž postupem času se do ohrožení dostávají hlavně ledviny (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK564369/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3114587/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14507826/






Celkem 6 komentářů

honzík
06.04.2022
Vendulka
06.04.2022
Ignác
06.04.2022
Helena
06.04.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat