Masturbace je druh láskyplné sebepéče

Když přišel covid, lidé o sebe začali nějak více pečovat – eroticky! Jak to s vlastním uspokojením máte právě vy? Čím častěji si sami se sebou pohrajete, tím zdravější bude vaše srdce i psychika!

Jakými způsoby se o sebe staráte? Když by vám tuto otázku položila třeba kamarádka, jistě byste neváhala vyjmenovat všechny kosmetické produkty, které máte v koupelně i nočním stolku. Také byste asi nezapomněla vyzdvihnout, že jíte zdravě a pokud čas dovolí, sportujete alespoň dvakrát týdně. Tak jistě, péče to dozajista je. Ale jak to máte s masturbací?

Slast beze svědků

Pokud se dá pandemii koronaviru „přišít“ něco pozitivního, pak je to populační zvýšení sexuálního zájmu. To jakože v páru? Ale kdepak, jde spíše o čistě soukromou sólo akci, jak prokázal australský výzkum Melbournské univerzity (1). Z jeho poznatků totiž vyplývá, že 26 procent lidí masturbuje výrazně častěji než před covidem, a také mnohem více používá erotické pomůcky. Kdo si hraje, nezlobí? Přesně tak! Do puntíku to potvrzuje i celosvětový průzkum japonské společnosti Tenga (2), která se specializuje na sexuální pomůcky a intimní maziva. Podle něj osm z deseti jedinců považuje právě masturbaci za formu vlastní sebepéče. Přehnané? Ostudné? Ani jedno. Spíše nutné!

Nerušit, dělám si dobře!

Dnešní uspěchaná doba nás neustále stresuje a bombarduje náš nervový systém. Většinu času jsme nervózní, podráždění a vyčerpaní, takže na sex prostě nemáme kapacitu. Důmyslná masturbace je však vzácná chvíle, kdy se sobecky věnujeme pouze vlastnímu potěšení a užíváme si ty skvělé pocity, jež to přináší. Tenhle slastný relax, který si v podstatě lze dopřát kdykoli je chuť, je i nesmírně zdravý. A to je další pozitivum!  Americká studie uskutečněná Michiganskou státní univerzitou prokázala (3), že okamžitě tlumí stres a zlepšuje náladu, přičemž omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních onemocnění. Tak proč do toho nejít na 110 procent!

Zdroje: (1) www.nimelb.edu.au/newsroom/news/2020/november/love-goes-on-in-lockdown,-but-is-less-physical-for-some-study, (2) www.usstore.tenga.co/pages/globalreport, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat