Průměrná doba pohlavního styku

Existuje něco jako optimální, žádoucí a „správná“ doba trvání milování? Porovnejte svůj běžný sexuální zážitek s ostatními!

Zlatá střední cesta se jeví jako nejlepší volba. Když intimnosti postupují až příliš rychle, mozek ani tělo se nestačí na všechno to dráždění a hýčkání erotogenních zón naladit, takže v klíně je to suché jako na poušti (následné pronikání taky může bolet). Naproti tomu příliš dlouhá předehra věci zbytečně protahuje a snižuje původní sexy napětí (1). To, co má být příjemným intimním zážitkem, se pak mění v nudu. Je snad právě proto nutné dívat se u sexu na hodinky a sledovat, jak dlouho jednotlivé milostné fáze trvají?

Místo polibků čísla

Ne, v posteli rozhodně nic nepočítejte. Ani orgasmy, ani minuty. Předehra a další typy sexuálních aktivit nejsou matematickým vzorcem a je nutné v souvislosti s nimi vzít v potaz několik faktorů. Požadovaná doba předehry se liší v závislosti na aktuálních potřebách, čase, náladě a fyzických možnostech (1).

Obecně se udává, že muži potřebují pouze pár minut přímé pohlavní stimulace, přičemž vyvrcholit se jim daří zhruba již za dvě, tři minuty. Žena, aby se dostatečně uvolnila, ale vyžaduje minut asi 20 až 30. Předehra je však jedna věc, samotný pohlavní styk druhá (2).

Ideál? Každý má vlastní

Podle průzkumu členů americké Společnosti pro sexuální terapii a výzkum vaginální sex obvykle trvá tři až sedm minut (3). Cokoli pod tuto hranici je „příliš krátké“, sex trvající od deseti do třiceti minut je zase „moc dlouhý“. Za optimální tedy sexuální terapeuti považují cokoli v rozmezí sedmi až třinácti minut, které jsou schůdné pro většinu milenců (3). Tato data ovšem nejsou dogma.

Český průzkum společnosti STEM/MARK kdysi odhalil, že našinci se věnují sexu hodinu týdně, přičemž 15 minut jim zabere předehra a 15 minut samotný pohlavní styk (4). Otázkou ale je, jak moc jsou tahle čísla přesná. V momentě, kdy jsou vaše smysly oblažované rozkoší, jste jen velmi těžko objektivní. Kdo je schopný měřit nějaké minuty?

Proto se vždy řiďte pocitem. Máte-li náladu na líbání, doteky a laskání, přizpůsobte si podmínky tak, abyste si to s partnerem (oba) užili. Ideální je střídat něžné, pomalejší milování s naléhavou rychlovkou. Vztah to udržuje pikantní.

Zdroje:(1) názor autora, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5857110/, (3) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18331255/, (4) mep.zverina.cz/files/103-sexualni-chovani-v-cr-srovnani-vy-zkumu-z-let-1993-1998-2003-a-2008.pdf







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat