Stavy těla při vzrušení

Před sexem, během něj a po něm rozhodně nevypadáte stejně. Fyziologické změny při vzrušení mění váš vzhled i přístup k samotnému milování. Taky při zvyšující se touze tíhnete k nechutnostem?

Napětí stoupá, ruce se vám potí a dech zrychluje. Máte chuť se pomilovat. Teď a tady. V těle se v takovou chvíli odehrává mnoho fascinujících procesů, o kterých byste měli vědět.

Zápal pro věc je prvním signálem

Hned zpočátku se systém zaplaví endorfiny, adrenalinem a dopaminem, protože, upřímně řečeno, dostavuje se nadšení. Uvedený hormonální koktejl způsobuje právě ono zmíněné zrychlení srdečního tepu, zvýšení krevního tlaku a dobrou náladu, neboť krotí stresové hormony, jmenovitě kortizol a adrenalin (1).

Kdo se nečervená, neužívá si

Samozřejmě se nedá mluvit o intimitě bez oxytocinu, který v roce 1906 objevil britský fyziolog Henry Hallett Dale. Oxytocin, často nazývaný „hormon lásky“ nebo „hormon mazlení“, je uvolňován hypotalamem a pomáhá prohlubovat pouto mezi milenci. Vyplavovat se začne téměř okamžitě a to se dá poznat (2). Jak? Zorničky se rozšiřují a pokožka zrůžoví, což je patrné hlavně na obličeji. A jelikož během orgasmu tělo dostává jeho extra dávku, můžete si krátce po vyvrcholení všimnout červeného ruměnce. Před tím ale proběhne ještě pár jiných úžasných věcí.

Tohle může za přifouknutí pohlaví

Vaginální struktura se mění, pochva bobtná a rozšiřuje se. Díky zvýšenému prokrvení klín vlhne, a to v závislosti na tom, kde se ve svém cyklu nacházíte. Můžete mít vyšší koncentraci cervikálního hlenu nebo vaginálního sekretu. Větší průtok krve v pochvě každopádně znamená přirozenější lubrikaci, otékání stydkých pysků a stejně tak klitorisu. Na něm je nesmírně zábavný jeho smysl pro legraci. Když se blíží okamžik vyvrcholení, často dochází ke smršťování poštěváčku, které vyděsí nejednoho muže, který svoji milou dráždí ústy a celý proces sleduje z první řady (2).

Vzrušení odstraňuje morální zábrany

Při vzrušení se zároveň zvyšuje práh bolesti a podle studie, kterou provedli vědci z univerzity v Groningenu a kterou zveřejnil časopis PLoS ONE (3), dochází ke snížení odporu k nechutnostem a posouvání morálních zábran. Zkrátka a dobře, ve chvílích, kdy lidé touží po splynutí a pohlavním styku, je tak kde kdo ochotný přistoupit i na věci, které mu v klidném stavu přijdou ponižující a špinavé (1). A není to náhodou dobře? Aspoň se člověk oprostí od všech těch sekretů, slin a potu, s nimiž se pohlavní styk pojí.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4449495/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507848/, (3) www.journals.plos.org/plosone/article/comments?id=10.1371/journal.pone.004411, intimina.com, wikipedia.org






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat