Manželství bez sexu může být šťastné

Láska je nejdůležitější. Takže mít vztah bez sexu je v pořádku? Co vede páry vzdát se sexuální intimity? A může takové manželství být šťastné?

"Příležitostný sex" spadá do kategorie "problematický, ale přijatelný". Ale "vůbec žádný sex"? Když páry říkají, že nemají sex, obvykle to říkají se studem, jako by dělali něco špatného. Asexualita vzniká v mnoha případech z nedostatku důvěry, zklamání, nedostatku blízkosti nebo nevyřešených konfliktů.

Někdy chybí víc než jen sex

A přesto nemusí být důvodem vždy nějaký problém. Může být také naprosto v pořádku, aby pár neměl sex. Pár může mít intenzivní fyzický vztah, který ale není sexuální. Spojení blízkosti a intimity je založeno na otevřenosti a není závislé na sexualitě. Páry postrádají ve vztahu spoustu věcí: humor, blízkost, porozumění, společné zájmy, peníze, práci, čas. To vše je obtížné. Ale není problém nemít sex. Přesněji řečeno – už nemít sex.

V hlavách mnoha z nás panuje stále představa, že můžeme mít sex, aniž bychom se milovali, ale není možné žít v milujícím vztahu a nemít sex. Jak bezpečné může být vyloučit všechny ostatní z našeho sexuálního života, pokud vůbec nemáme sex? Opravdu můj partner nehledá sex – nebo nechce sex jen se mnou? Není sex přece jen vrozenou potřebou? Opravdu se neklameme tím, že se navzájem ujišťujeme, že nepotřebujeme sex?

Jsme sexualizovaná společnost – sex má vysokou prioritu a je důležitým pilířem našeho sebevědomí. Což je důvod, proč je někdy první krok tak obtížný: strach z odhalení se partnerovi s vlastním sexuálním nezájmem. Pár, který nemá sex, se musí naučit sebevědomě se postavit za svou asexualitu a odolat skeptickým pohledům prostředí.

Život bez sexuality

Každý fungující vztah ve filmu nebo reklamě překypuje sexualitou a chtíčem. Páry, které nemají sexuální život v seriálech automaticky bojují s problémy. Partnerství bez sexu ve filmu? Těžko. A možná právě v tom je ten problém. Mnoho lidí stále předpokládá, že manželství bez sexu není "normální" a něco není v pořádku.

Může vztah fungovat bez sexu?

Otázka by měla být, co skutečně potřebujete, abyste se cítili ve vztahu pohodlně a co je třeba uspokojit, aby vztah fungoval. Neměli bychom klást sex nad všechno ostatní. V prvních letech je sice sex jednou z nejdůležitějších věcí v životě, ale v průběhu času se může touha měnit. Neexistuje žádný recept na dokonalý vztah a co je nejdůležitější, sex nevyřeší každý problém. Jediná důležitá věc je sdílet je se svým partnerem a najít řešení vhodné pro každého.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat