Celebrity obviněné ze sexuálního zneužívání

S případy sexuálního zneužívání se v Hollywoodu roztrhl pytel. Který slavný komik svým obětem podával omamné látky, aby je mohl znásilnit? A kdo má na krku i žalobu za ublížení na zdraví?

Je to pouhých pár dní, co soud v americkém New Yorku poslal na 30 let do vězení zpěváka a autora mnoha světoznámých hitů R. Kellyho. Porota ho uznala vinným ve všech bodech kauzy týkající se násilných sexuálních činů, přičemž ho osočila z toho, že umělec využíval své slávy k systematickému zneužívání žen, a to včetně těch nezletilých. Vzhledem k délce trestu je jasné, že za mřížemi obžalovaný stráví velkou část zbytku svého života (1). Tento případ ale není jediný. I další celebrity soud označil za násilníky! Kdo se k něžnému pohlaví nechová právě hezky?

Snoop Dogg jako agresor

Jako by snad v hudebním průmyslu došli slušní muži, kteří vědí, co znamená slovo NE. Není to tak dávno, co byl ze sexuálního napadení obviněn i americký rapper Snoop Dogg, který obtěžoval jednu ze svých tanečnic. Ta na něj podala žalobu i za ublížení na zdraví (2).

Chris Noth se asi přílis inspiroval prací

Kultovní seriál Sex ve městě si jistě pamatujete. Zřejmě vám neuniklo ani to, že se příběhy hlavních hrdinů a jejich strasti při hledání lásky dočkaly i filmového zpracování. Právě premiéra posledního snímku měla pro představitele pana Božského hořkosladký konec. Ačkoli se na televizní obrazovce vždy choval jako gentleman, v reálném životě do něj má opravdu daleko. Po zmíněné premiéře se policii nahlásily hned dvě ženy, které herec údajně znásilnil. Jedna z obětí musela kvůli tomu podstoupit dlouhou psychologickou léčbu, aby se z traumatického zážitku zotavila (3).

Bill Cosby je humorista jen na oko

Bill Cosby je americký herec, televizní producent, spisovatel a v neposlední řadě také komik. Vtípky však asi hází jen před širokým publikem. V soukromí jeho společnost není o humoru, ale spíše o strachu a násilí. Během několika let Cosbyho ze sexuálního napadení obvinilo více než 60 žen, přičemž ve většině případů jeho potrestání bránilo překročení promlčecí lhůty. Ty, které u soudu vypovídaly, přiznaly, že je komik před pohlavním zneužitím zdrogoval. V současné době je na svobodě, ale za své skutky si vězení pár let pobyl (4).

Zdroje: (1) www.bbc.com/news/world-us-canada-61989606, (2) www.cs.wikipedia.org/wiki/Snoop_Dogg, (3) www.cs.wikipedia.org/wiki/Chris_Noth, (4) www.cs.wikipedia.org/wiki/Bill_Cosby






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat